POVRATAK NA SCENU

Vedran i Martina Ješe: Zajedno u ljubavi i u poslu

Nekadašnji nogometni reprezentativac, a danas komentator emisije "Stadion" - gdje je zapeo za oko i mnogim ljubiteljicama nogometa - već je 16 godina vjeran jednoj ženi, supruzi Martini, s kojom podiže dvoje djece i vlastiti modni brend.

Sredinom prošlog ljeta nakon dugo vremena na male se ekrane, ali ovoga puta u komentatorskoj ulozi u emisiji HRT-a "Stadion", vratio nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac 42-godišnji Vedran Ješe. Igrač koji je svojedobno žario i palio u HNL-u, osvojio prvenstvo s klubom Zagreb pa nestao s radara - dok je igrao u inozemstvu. Povratak na "scenu" nakon 19 godina prošao je, sudeći prema komentarima, prilično uspješno. Ješe se, kaže, trudi biti objektivan i realan iako to nije nimalo lako s obzirom na to da se s mnogim akterima današnje lige susretao tijekom igračke karijere.

image

Bivši nogometas Vedran Ješe sa suprugom Martinom

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

"Pokušavam biti stručan, iznositi detalje koji se i očekuju od mene, biti realan i po mogućnosti bocnuti kada treba. Mislim da sam odabrao stil u kojem ne želim omalovažavati ni jednog aktera same lige, probati biti iskren i realan, jer ljudi brzo prepoznaju tko zna, a tko prodaje maglu. Čujem se sa svim trenerima često i znaju me zafrkavati: "Nemoj me napasti večeras!", ali znaju da ću dati svoje mišljenje kakvo god ono bilo", rekao je Vedran, koji je dobar dojam ostavio i na gledateljice. Ženama je bio zanimljiv i kao nogometaš, pa je kao igrač Dinama tri godine bio u vezi s voditeljicom Tatjanom Jurić, no posljednjih 16 godina vjeran je samo jednoj ženi - svojoj supruzi Martini.

"Upoznali smo se jedne lijepe ljetne večeri u Zagrebu 2008. i bila je to ljubav na prvi pogled. Odmah smo izmijenili kontakte, ali sam se ja morala vratiti u svoj Zadar. Vedran se tada pripremao za sezonu i nismo se mogli viđati pa smo ispočetka samo satima razgovarali telefonom, i tek je onda uslijedio susret. Od prvog trena kada smo se spojili više se nismo odvajali. Nakon devet dana me upoznao sa svojom obitelji, ubrzo potom me pozvao na svadbu svog brata, gdje sam upoznala i širu obitelj. Iako se sve događalo jako brzo, bilo je spontano i prirodno. Jednostavno smo znali da je to ono pravo. I eto nas 16 godina kasnije i dalje idemo u istom smjeru", ispričala je 40-godišnja Martina Ješe, koja je s Vedranom počela živjeti kad je otišao igrati u švicarski Thun.

image

Upoznali su se u Zagrebu 2008. godine

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

"Živjeli smo u nekoliko zemalja i u svakoj nam je bilo posebno i lijepo, uživali smo u svakoj kulturi i običajima. Vrlo brzo, već 2010., dobili smo kćer Tiaru, a tri godine kasnije stigao je i sin Itai. Njih dvoje su zaokružili našu malu bajku", kazala je Martina. Nakon povratka u Hrvatsku, točnije u Zadar - gdje i danas žive - Vedran je karijeru završio u HNK Primorcu iz Biograda, a Martina je 2014. pokrenula svoj modni brend Cataleya by Martina Ješe.

"Bez međusobne podrške danas ne bismo bili to što jesmo i radili to što volimo. Jedno drugo smo bodrili, motivirali, dizali kad je to bilo potrebno, slavili zajedničke uspjehe... I djecu tako učimo. Mi smo mali tim koji funkcionira tako da smo uvijek tu jedni za druge. Sve rješavamo razgovorom, dogovorom i kompromisom", objasnila je Martina, koja je prije nekoliko mjeseci predstavila novu kolekciju.

image

Sin Itai i kći Tiara kruna su ljubavi Vedrana i Martine

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

"Moram priznati da sam na ovu kolekciju posebno ponosna. Karakteriziraju je 3D cvjetovi koji su oduševili moje klijentice, a to mi je i najveća potvrda jer su one moja najveća inspiracija. I nabori na modelima također su se pokazali kao pun pogodak", istaknula je Martina, koja je suprugu bila najveća podrška kada je i sam ušao u svijet dizajna.

"Moram priznati da je mnogo lakše igrati nogomet. Nekako je to prirodan proces u kojem sam posljednjih 30 godina svog života. Dizajniranje je nešto što mi je došlo naknadno nakon dugog promišljanja. Uvijek je to bilo u meni, volim modu i lijepo se odijevati, pogotovo trenirke koju su oduvijek dio mog života i u njima se osjećam najbolje. Tako je i započela ta priča. Želio sam napraviti trenirku u kojoj ću se osjećati udobno, ali i koja će lijepo izgledati. Malo po malo došli smo do sedme godine postojanja i rastemo iz godine u godinu", objasnio je Vedran, koji se nakon nogometa i dizajna zaljubio i u televizijski posao.

image

Martina je 2014. pokrenula svoj modni brend Cataleya by Martina Ješe

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

"Rad na televiziji je veliko životno iskustvo. Prijenosi uživo, praćenje utakmica, pripreme za emisiju... sve je to jako zanimljivo. Dobio sam ponudu da budem sukomentator i moram priznati da sam jako zadovoljan kako je ispalo. Užitak mi je komentirati i biti dio HRT-a. Emisija prati Hrvatsku nogometnu ligu i Ligu prvaka, dakle utakmice najvećeg klupskog ranga. Moram priznati da mi je poseban gušt raditi Ligu prvaka, ali domaću ligu obožavam jer sam u tome bio. Igrao sam derbije i znam što to nosi, veliki naboj i emociju. Kako sam prestao igrati, sad mi još više nedostaje, tako da uživam makar ovako dok samo gledam i komentiram", rekao je Vedran, koji je daleko od nekadašnje kondicije, ali i dalje igra.

image

Iako dizajnira trenirke, Vedrana se danas najčešće može vidjeti u odijelu

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

Njegov klub Sabunjara iz Privlake prvak je države u kategoriji veterana. I dalje, kaže, uživa u svakoj utakmici, koje su ipak puno slabijeg intenziteta, ali opet dovoljno da izazove uzbuđenje i emociju. Utakmice i dalje iz prvog reda prati njegova Martina, koja je profesionalno ipak fokusirana na modu.

"Iznimno sam sretna što imam priliku raditi ono što uistinu obožavam, a pritom uživam u svakoj nadolazećoj kolekciji i potpuno se posvećujem svakom novom poslovnom pothvatu. Moje kreacije nose žene koje vole eleganciju i profinjenost", izjavila je Martina, čije kreacije obožava 14-godišnja Tiara. Ona već sada ima svoj prepoznatljiv odjevni stil.

image

U slobodno vrijeme obitelj Ješe najradije putuje

JURE MIŠKOVIĆ/CROPIX

"Jako bi me razveselilo kad bih u tom poslu dobila nasljednicu. Vidjeti Tiaru u mojoj kreaciji čini me najponosnijom mamom na svijetu. Rado uvažavam njezine savjete jer već ima istančan ukus i oko za lijepo. Itai je pak lud za nogometom, on je krenuo tatinim stopama. Pratimo ga na svakoj utakmici i turnirima i uključeni smo u sve njihove aktivnosti", kazala je Martina. U slobodno vrijeme obitelj Ješe najradije putuje i to ih, kažu, najviše ispunjava. Baš kao i rast njihovog modnog brenda, koji osobito vole nogometaši - Kylian Mbappe, Edin Džeko, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Ivan Rakitić i brojni drugi.

Linker
20. ožujak 2024 08:02