Ništa od okupljanja

Partibrejkerica: Victoria Beckham ipak se neće pridružiti ‘spajsicama‘

‘Spajsice‘ su razočarane, a bit će i obožavatelji - poslovna žena Victoria rekla je da se želi poslovno koncentrirati na svoj modni brend te se zbog toga neće pridružiti bendu na turneji.

Victoria Beckham razočarala je kolegice iz Spice Girls odlukom da se neće pojaviti na koncertu u Glastonburyju čije je održavanje planirano iduće godine u povodu 30. godišnjice osnivanja benda, a "spajsice" su trebale biti glavne zvijezde glazbenog festivala. Danas je, naime, The Sun objavio kako će se svih pet „spajsica” ponovo okupiti na obljetničkom koncertu, no izvor blizak 49-godišnjoj Victoriji rekao je za The Mail on Sunday kako se slavna Posh želi poslovno koncentrirati na svoj modni brend te se zbog toga neće pridružiti turneji benda, unatoč ponovljenim molbama. Ipak, nije isključila neku drugu mogućnost „slavljeničkog nastupa”, no to ne znači da će pritom i pjevati. Koliko se zna, trebala bi sudjelovati u dokumentarnom filmu koji će ispričati priču o usponu benda i sadržavati intervjue i dosad neviđeni materijal iz njihovih osobnih arhiva. Film će režirati J. J. Abrams, redatelj "Zvjezdanih staza" i "Ratova zvijezda", a za prava se već bore Netflix i Apple TV.

Hoće li se nastup u Glastonburyju uopće dogoditi bez Posh, ne zna se, ali sigurno je da bend bez nje nema istu privlačnost. Četiri „spajsice” - 50-godišnja Geri Horner, godinu mlađa Mel Chisholm, 48-godišnja Mel Brown i 47-godišnja Emma Bunton, već su godinama u gotovo svakodnevnom kontaktu. One su se već okvirno usuglasile i oko datuma predstojeće turneje, a sada bi sve moglo pasti u vodu. Posljednji su se puta "spajsice" u punom sastavu okupile na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012., a Victoria je propustila turneju benda po Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj u svibnju i lipnju 2019. godine.

Slavna djevojačka grupa osnovana je 1994., a već su s debitantskim singlom „Wannabe” dosegnule broj 1 u 37 zemalja. I sljedećih pet singlova došlo je do broja jedan te su djevojke postale prave zvijezde i simboli „girl powera” devedesetih. Geri je napustila grupu 1998., sve su se djevojke potom posvetile samostalnim karijerama, a povremena okupljanja uvijek su bila senzacija - godine 2007. održale su svjetsku turneju, a tada su ulaznice za koncert u londonskoj O2 Areni bile rasprodane u dvije minute.

Linker
20. travanj 2024 07:25