Macaulay Culkin

 HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Klan Culkin

Zvijezda filma "Sam u kući" i četvero braće prvi put zajedno na projektu koji će oduševiti najmlađe

Ulogu je prvi dobio Kieran Culkin, zvijezda serije Nasljeđe i mlađi brat Macaulaya Cuklina, a potom su producentice ponudu proširile na svu braću.

Ulogu je prvi dobio Kieran Culkin, zvijezda serije Nasljeđe i mlađi brat Macaulaya Cuklina, a potom su producentice ponudu proširile na svu braću.

Prvi put otkako su prisutni u zabavljačkoj industriji, petero braće Culkin - Macaulay, Kieran, Rory, Christian i Shane – nikad nisu sudjelovali u istom filmu, niti su bili u kompletnom sastavu, na setu bilo kojeg, zajedničkog projekta. No, to će se ubrzo promijeniti: petorica braće Culkin (bez sestre, Quinn Culkin) udružit će snage u tonskom studiju animirane serije za odrasle "Druga najbolja bolnica u galaksiji" za Prime Video. Iza crtane serije stoji producentska kuća Animal Pictures čije su osnivačice dvije kreativke, glumica i komičarka Maya Rudolph te Natasha Lyonne, američka glumica i redateljica. Upravo se Lyonne sjetila ponuditi Kieranu Culkinu, zvijezdi serije „Nasljeđe”, jednu od glavnih uloga u crtiću - dr. Plowpa. Budući da njegov lik, doktor izvanzemaljac specijaliziran za rijetke (svemirske) bolesti i sam u scenariju ima još četvoricu braće, tijekom razgovora s Kieranom došlo se na ideju da se za te uloge angažiraju njegova braća. Doduše, producentice su mu tijekom razgovora o projektu natuknule nešto poput "pa vi imate četiri brata, baš kao vaš lik, kakav neobičan splet okolnosti", a glumac koji se proslavio ulogom Romana Roya u nagrađivanoj televizijskoj seriji HBO-a, morao se složiti.

image

Kieran Culkin sa suprugom Jazz Charton na 30-j dodjeli SAG Awards 24.veljače ove godine

VALERIE MACON AFP

"Kieran je bio taj koji je to predložio. Mi smo rekle: ‘Dakako, to je super ideja‘. Tako su divni ti Culkini, tako su smiješni. Vrlo su empatični i jako slatki", izjavila je diplomatski Natasha Lyonne za The Hollywood Reporter.

Zanimljivo je to da su braća Culkin već surađivala u istim projektima, ali nikad u punom sastavu. Tako je jedna od prvih uloga Kierana Culkina bilo tumačiti Kevinovog malog bratića Fullera McCallistera u filmu "Sam u kući" čija je zvijezda bio Macaulay.

Kako god bilo, nekad najpopularniji brat klana Culkin, danas 43 -godišnji Macaulay, glumio je sa šest godina mlađim bratom Christianom u komediji "My Summer Story". A danas 34-godišnji Rory Culkin, koji je također glumac, dijelio je set sa svojom pet godina starijom sestrom i glumicom, Quinn Culkin, u filmu "The Good Son". Ove godine veći dio obitelji Culkin prvi put će profesionalno udružiti snage na istom mjestu i u isto vrijeme te posuditi glasove likovima iz animiranog filma. U posljednje vrijeme,najveća zvijezda među Culkinima postao je 41-godišnji Kieran.

image

Kit i Patricia Culkin 1990., sa sinovima Macaulayjem i Kieranom

SHUTTERSTOCK

Potječe iz deveteročlane obitelji čiji su se roditelji, glumac Kit Culkin i Patricia Brentrup, kontrolorka na naplatnoj kućici na autoputu iz Wyominga, razveli 1995. godine poslije 21 godine braka. Kieranova mama Patricia jedva je prehranjivala obitelj: živjeli su zajedno u vrlo malom stanu u njujorškoj četvrti Yorkville, radila je kao telefonistica jer od suprugovih povremenih glumačkih honorara i dodatnog posla podvornika u crkvi, nisu mogli živjeti. Dobili su sedmero djece: danas 48-godišnjeg Shanea, kćer Dakotu koja je 2008. tragično preminula u prometnoj nesreći i sina Macauleyja koji je postao jedna od najvećih dječjih filmskih zvijezda na svijetu. Slijede sinovi Kieran, danas 39-godišnja glumica Quinn, potom Christian i na kraju najmlađi, danas 34-godišnji Rory.

image

Jedna od rijetkih fotografija Kierana Macaulay Culkina s eranomHayden Panettiere, 2010.

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Dakako, svi su glumci. Obitelj se podijelila kad se Macaulay proslavio, otac je htio kontrolirati novac kad se počeo slijevati na dječakov račun, a kako se njegova supruga Patricia s tim nije slagala, par se 1995. razveo. Majka je dobila skrbništvo nad djecom, a čim je Macaulay napunio 16 godina, zatražio je od suda financijsku samostalnost kako bi svoju zaradu,15 - 20 milijuna dolara, trošio kako misli da je najbolje, čime je htio onemogućiti oca koji je svejedno pokušavao kontrolirati njegovu karijeru. Kasnije se povezao s braćom i sestrom te majkom, ali i dalje ne razgovara s ocem. Braća će ujediniti glumački dar u crtanoj seriji, ali zasad nije poznato zašto i njihova sestra nije dobila ulogu u gotovo pa obiteljskom projektu.

Linker
27. travanj 2024 05:56