stigla prinova

Zagrebačka balerina Iva Vitić Gameiro rodila je sina: ‘Sada znam što je bezuvjetna ljubav‘

Zagrebački baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilherme Alves Gameiro, postali su roditelji malenog dječaka kojem su odabrali neobično i kratko ime kako bi ga bilo jednostavno izgovarati i u njegovom rodnom Portugalu.

Iva Vitić Gaimero, prvakinja zagrebačkog Baleta i unuka slavnog arhitekta Ivana Vitića, 6. rujna rodila je svoje prvo dijete, sinčića Liama, kojem su mama i tata odavno odabrali ime. Iva je udata za kolegu, portugalskog baletana Guilhermea Alvesa Gameira u kojeg se zaljubila jednog ljeta u Lisabonu gdje je bila na školovanju. A sada su svoju ljubav okrunili malenim dječakom koji im je na prvi pogled zarobio srce.

‘‘Od kada smo te prvi put ugledali, shvatili smo što znači bezuvjetan ljubav. Hvala ti što si nas odabrao za svoje roditelje.‘‘, napisala je balerina uz fotografiju sa svojim sinčićem zahvalivši se i osoblju rodilišta u Petrovoj ulici gdje je mali Liam došao na svijet.

Neobično ime odabrali su jer su željeli da bude jednostavno, kratko i lako izgovorljivo na raznim jezicima. Jer osim u Zagrebu veseli mu se i Gulihermova obitelj u Lisabonu, a veselje je zaista veliko s obzirom da je Liam prvo unuče u obje obitelji.

A lijepa balerina odlično je podnosila trudnoću do zadnjeg dana i nije ni na trenutak prekinula sa fizičkim aktivnostima. Iako nije bila na pozornici, svaki dan je vježbala sa kolegama iz baleta, šetala, kuhala, odlazila u kupovinu…

image

Bračni i plesački par u braku je 12 godina

NEJA MARKICEVIC CROPIX

‘‘Super se osjećam i nema potrebe za mirovanjem. A ionako sam u prvom tromjesečju dobila višak kilograma, tako da imam na čemu poraditi. Sva sam u majčinstvu, upisala sam se na zoom radionice o trudnoći, kuham zdravu hranu i jedva čekam da Liam dođe na svijet.‘‘, kazala nam je prije četiri mjeseca.

image

Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves postali su roditelji 6. rujna

INES STIPETIć

Par je ovo ljeto proslavio dvanaestu godišnjicu braka i sada su dobili najljepši poklon za veliku obljetnicu. I dok ćemo Guliherma i dalje gledati na pozornici zagrebačkog HNK-a, Ivi će idućih godinu dana maleni Liam biti centar svijet.

Linker
09. travanj 2024 13:01