prerani odlazak

U 54. godini preminuo glumac Nenad Cvetko: Prijatelji se opraštaju od njega

Glumac osebujnog talenta dvije godine borio se s teškom bolešću koju unatoč optimizmu nije uspio pobijediti.

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 54. godini preminuo glumac Nenad Cvetko. Od 1998. bio je stalni član Dramskog kazališta Gavella gdje je ostvario brojne uloge, omiljen među kolegama i publikom. Krhke građe, dječačkog lica i bujnog talenta bio je tražen i kao televizijski i filmski glumac. U kazalištu koje ga je u ansambl primilo još kao studenta, ostvario više od pedeset zapaženih uloga, posljednju prije dvije godine u predstavi "Posjet stare dame".

image

S Igorom Kovačem u predstavi Kako je počeo rat na mom otoku

PRESS GAVELLA

Publika ga je mogla gledati u filmovima kao što su "Ti mene nosiš", "Narodni heroj Ljiljan Vidić", "Šegrt Hlapić", "Srce nije u modi"…, kao i u serijama "Horvatovi", "Stipe u gostima", "Počivali u miru", "Larin izbor" i brojnim drugim. Cvetko se godinama borio s karcinomom grla. Zloćudnu bolest otkrio je u jesen 2021. kada je ostao bez glasa. Prošao je sve propisane terapije, u jednom trenutku spao je samo na 35 kilograma, no optimizam ga nije napuštao. Nažalost, bolest se proširila i zdravstveno stanje ljetos mu se pogoršalo.

image

Na premijeri filma Narodni heroj Ljiljan Vidić 2015.

INES STIPETIC

"U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam samo na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu. U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva", rekao je prošle godine ne gubeći nadu u pozitivan ishod.

Obožavao je svoju profesiju, veselio se svakoj ulozi pa i onoj najmanji, no najviše je volio svog sina s kojim je imao posebno blizak odnos. Od voljenog suradnika opraštaju se i brojni njegovi kolege, među kojima su glumac Siniša Ružić i Dalibor Matanić

"Zbogom maček, bok ribica. Hvala ti na povjerenju, prijateljstvu, i što si bio tako čaroban glumac. Toliko toga bi se moglo pričati. Sve znaš", napisao je Siniša Ružić, dok je Dalibor Matanić kratko poručio "Adio Cvetko, ti jedno prekrasno ljudsko biće".

image

S kolegama Ivanom Đuričićem i Ivanom Glowatzkym

INES STIPETIC
Linker
25. travanj 2024 17:04