Složna obitelj

Supruga Martina Scorseseja 30 godina se bori s Parkinsonovom, ali zajedno su došli podržati kćer

Francesca Scorsese je imala premijeru najnovijeg kratkog filma na Tribeca Film Festivalu, a najveću podršku pružili su joj otac Martin Scorsese i majka Helen Morris.

Martin Scorsese i Helen Morris došli su na premijeru filma "Fish Out of Water" na Tribeca Film Festivalu kako bi podržali svoju 23-godišnju kćer Francescu Scorsese. Helen, s kojom je Martin u braku 24 godine, ne pojavljuje se često na crvenom tepihu, a glavni razlog tome je Parkinsonova bolest koja joj otežava kretanje. Heleni, kojoj je degenerativni poremećaj dijagnosticiran 1990. godine, na crvenom tepihu pridružila se i kćer Francesca. Obitelj se smiješila dok su pozirali pred kamerama, a Martin i Francesca čvrsto su pridržavali voljenu majku i suprugu.

image
PROFIMEDIA

Helen je prije više od 30 godina dijagnosticirana Parkinsonova bolest i nerado je govorila o svom životu s tom bolešću. Međutim, 2000. godine je za Talk Magazine, progovorila o svojoj reakciji na dijagnozu. Helen je rekla da si je dopustila "jednu paničnu noć" prije nego što je slijedila moto svoje obitelji da "nastavi dalje".

U intervjuu je Helen također otkrila kako je bilo biti trudna s 50 godina, a istovremeno se boriti s Parkinsonovom. “Preporučen mi je liječnik u New Yorku, netko tko se specijalizirao za rizične trudnoće i odmah sam zatrudnjela. Mislim, imala sam 51. godinu. Imam Parkinsonovu bolest. Bila sam u krevetu nekoliko mjeseci, ali bilo je lako. Gledala sam puno televizije", rekla je 75-godišnjakinja.

image
PROFIMEDIA

Obiteljski odlazak na premijeru uslijedio je nakon što je 80-godišnji Martin odao počast glumcu Michaelu J. Foxu kada je zvijezda filma "Povratak u budućnost" dobila nagradu za životno djelo. “Ako pogledate Michaelovu filmografiju, obratite pozornost na količinu posla koju je obavio nakon dijagnoze Parkinsonove bolesti. Michael ne samo da je pokrenuo svoju zakladu, koja je prikupila toliko novca za istraživanje i podigla isto toliko svijesti, nego je također postao prava vodilja za mnoge druge s Parkinsonovom bolešću - uključujući moju suprugu, Helen. Michael, tvoja podrška značila je kao čitav svijet njoj i meni", rekao je Martin.

Linker
19. travanj 2024 20:25