RASPRAVA NA MREŽAMA

Stranci zgroženi nastupom Let 3, traže diskvalifikaciju: ‘Hrvati, što nije u redu s vama?‘

Dio obožavatelja proglasio je Let 3 ovogodišnjim eurovizijskim "trollovima", no mnogo je onih koji su pjesmu "Mama ŠČ!" doživjeli su previše "političkom".

Zagriženi fanovi Eurosonga diljem Europe (i svijeta) pomno prate i sva nacionalna kvalifikacijska natjecanja. Iako je se sinoć održalo finale kultnog talijanskog Sanrema, obožavateljima glazbenog spektakla nije promaknula naša Dora, te su svoje dojmove o voditeljima, nastupima i pobjedniku revno dijelili na društvenim mrežama.

image

Grupa Let 3

DAMIR SKOMRLJ CROPIX

Njihove reakcije na nastup pobjednika Dore, riječkih rockera Let 3, vrlo su podijeljene. Dio fanova smatra ih urnebesnima te ih je proglasio ovogodišnjim eurovizijskim "trollovima", no mnogo je onih koje je njihov nastup zgrozio do te mjere da traže da se Hrvatska diskvalificira s Eurosonga. Naime, neki od njih pjesmu "Mama ŠČ!" doživjeli su previše "političkom", a Riječanima zamjeraju i na golotinji te ratnoj tematici.

"Recite ne politici na Euroviziji. Recite ne ratu, recite ne homofobiji na Euroviziji, recite ne golotinji i nepristojnim tekstovima na Euroviziji. Baš kao što ste zabranili Rusiju ili Gruziju s ne želimo staviti molimo diskvalificirajte i Hrvatsku. Radite svoj posao", poručio je jedan od korisnika Twittera.

image

Reakcije na nastup vrlo su podijeljene

DAMIR SKOMRLJ CROPIX

Neki su se prisjetili i diskvalifikacije Bjelorusije s natjecanja 2021. godine, kada je pjesma Galasyja ZMeste "Ja nauchu tebja" ("Naučit ću te") odbijena je zbog prigovora da se tekst ruga masovnom prosvjednom pokretu protiv dugogodišnjeg bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

"Mislim da je jedino pošteno da ako je EBU diskvalificirao Bjelorusiju 2021., da diskvalificira Hrvatsku ove godine. Pjesme govore o doslovno istoj stvari, samo sa suprotne strane razgovora. A tom razgovoru nije mjesto na eurovizijskoj pozornici", glasio je jedan od komentara na Twitteru.

Linker
25. travanj 2024 04:24