Paul Mescal na dodjeli nagrada Olivier

 FRED DUVAL/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Najteži dani

Slomljeno srce Paula Mescala zbog najvažnije žene u životu: ‘Nada je sve što mi sada preostaje‘

Glumac zbog teške bolesti majke glumi na West Endu jer je London bliži domu nego Hollywood, a nedavno osvojenu britansku kazališnu nagradu Olivier posvetio je najvažnijoj ženi u životu.

Glumac zbog teške bolesti majke glumi na West Endu jer je London bliži domu nego Hollywood, a nedavno osvojenu britansku kazališnu nagradu Olivier posvetio je najvažnijoj ženi u životu.

Irski glumac Paul Mescal u posljednje se vrijeme promijenio. Inače razgovorljiv, duhovit šarmer, u nekoliko javnih prigoda na kojima je viđen jedva da se nasmiješio. Zabrinut i šutljiv bio je i na londonskom West Endu, na dodjeli nagrade "The Critics‘ Circle Theatre Awards", gdje je podržao kolegicu Patsy Ferran. Sprijateljili su se zahvaljujući predstavi "Tramvaj zvan čežnja" u kojoj Patsy tumači ulogu Blanche dok je Anjani Vasan pripala uloga Stelle. Glumac čiji su sanjiv pogled i razbašurena kosa zaludjeli obožavateljice, igra Stanleyja Kowalskog. Mnogi se pitaju odakle mu snaga za tumačenje uloge koja je u filmskoj adaptaciji drame Tennesseeja Williamsa proslavila Marlona Branda - u trenutku kada bi netko drugi na njegovom mjestu jedva mogao funkcionirati? Naime, njegova mama, umirovljena učiteljica Dearbhle Mescal, boluje od raka krvi. Nedavno joj je posvetio nagradu Olivier u londonskom Royal Albert Hallu, a kada se našao na pozornici kako bi je preuzeo, pogledom je najprije potražio mjesto u publici gdje bi, da su stvari drugačije, trebala sjediti njegova majka. Uvijek ga je pratila, pljeskala mu i podržavala ga kako samo mame mogu. Potom je netremice pogledao u kameru i rekao da nagradu posvećuje mami.

"Želim zahvaliti svojim roditeljima koji mi nikada ni za što nisu rekli ne. Mojem tati i mami poručujem da se nadam da će mami uskoro biti bolje", izjavio je.

Kasnije je novinarima u backstageu pojasnio: "Moji roditelji večeras su kod kuće jer mami trenutno nije dobro. Nekako mi je narcisoidno ili egoistično vjerovati da će joj moja posveta pomoći, ali nada je sve što mi sada preostaje", rekao je mladić koji je ove godine osvojio još jednu značajnu nagradu, BAFTA-u u kategoriji najboljeg glavnog glumca.

Da se nešto ozbiljno događa u njegovoj obitelji, Mescal je otkrio u srpnju prošle godine, kada je javno podržao sve koji se bore s rakom, dodajući da se i njegova mama odnedavno našla u istoj situaciji. Tog ljeta dijagnosticiran joj je multipli mijelom, rak koštane srži, a od tada se Paulova mlađa sestra Nell, poznata irska glazbenica koja ima svoj bend, mlađi brat Donnach i otac Paul, umirovljeni učitelj, brinu za nju, prenosi Daily Mail. Obitelj ohrabruje Paula da unatoč svemu prihvaća uloge i grabi prilike jer time majci poklanja radost jer je silno ponosna na njega.

Britanski mediji otkrivaju da se mladi glumac htio vratiti u Irsku, no njegova obitelj s tim se ne slaže. Pa i više od toga: došli su u Ameriku podržati ga na ovogodišnjoj dodjeli Oscara jer je bio među nominiranima za glavnu mušku ulogu u filmu "Aftersun". Mami je tada bilo bolje, pa je s Paulovim ocem pratila dodjelu u Dolby Theatreu, dok su ga njegov brat i sestra išli s njim na after party Vanity Faira.

image

Na partyju Vanity Faira s mlađom sestrom i bratom

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Koliko je snažna osoba njihova mama, otkrila je Paulova sestra Nell početkom 2021., gostujući sa svojim bendom u irskom "The Late Late Showu" voditelja Ryana Tubridyja. Mama ju je podržavala iz publike, a kada joj je voditelj postavio nekoliko pitanja o kćeri, duhovita Dearbhla Mescal umalo mu je "ukrala" show. Tom prilikom je rekla i to da iako obožava Paula, podjednako voli svu svoju djecu.

image

Kad si prezenter na 29. dodjeli Screen Actors Guild Awards sa Zendayom, znači da si na glumačkoj A listi

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

Sada je jasnije čiju je snagu naslijedio holivudski glumac. Prolazi kroz najteže dane, ali obitelj će ga, koliko mu god bilo teško, vratiti na set jer mogućnosti koje mu se sada nude možda više nikad neće dobiti.

Linker
06. svibanj 2024 22:42