ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
Nominiran za Oscara

Paul Mescal: Filmski zavodnik novog kova

Samozatajni Irac nominiran je za Oscara u kategoriji najboljeg glumca za ulogu u filmu "Poslije sunca".

Samozatajni Irac nominiran je za Oscara u kategoriji najboljeg glumca za ulogu u filmu "Poslije sunca".

Prošle su samo četiri godine otkako je irski glumac Paul Mescal debitirao na filmu i već je dočekao prvu nominaciju Američke filmske akademije, u prestižnoj kategoriji za najboljeg glumca. Dojmljiva uloga depresivnog, samohranog oca u filmu "Poslije sunca" možda će mu, iduće nedjelje, postati prekretnica u karijeri i lansirati ga među najzaposlenije zvijezde zabavljačke industrije. Konkurenti su mu Austin Butler za ulogu u biografskoj drami "Elvis", Colin Farrell za impresivno ostvarenje u "Duhovima otoka", Brendan Fraser za ulogu u drami "Kit" te Bill Nighy za film "Living". Favoriti su, smatra se, njegov sunarodnjak, Colin Farrell, Brendan Fraser te Austin Butler, no Mescal se dosad solidno snalazio u showbusinessu kao autsajder i možda bi mu baš ta činjenica mogla donijeti zlatni kipić.

image

S mladom kolegicom Frankie Corio u filmu ‘Poslije sunca‘

SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Samozatajan, netipično zgodan glumac snenog pogleda irskog sanjara preselio se iz domovine u London prije samo tri godine, bez značajnih poznanstava na tamošnjoj glumačkoj sceni. Imao je samo diplomu iz glume s grbom prestižnog irskog sveučilišta "Trinity College Dublin" i stav kako će pokušati nešto napraviti, a ako to ne upali, jednostavno će se vratiti kući. Nisu prošle dvije godine, a Paul Mescal nanizao je dovoljno uloga da se u Irskoj počasti rustikalnom kućom za odmor kada nije na setu. Pokazalo se da u Londonu, kad se pojavio, trebaju glumca poput njega, nekoga tko je na pozornici nenametljiv ali prisutan i prilagodljiv, uz sve to i vrlo zgodan, osobito Z generaciji.

image

S Daisy Edgar-Jones u seriji ‘ Normalni ljudi‘

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Mlada zvijezda, naime, nema simetrične crte lica koje bi ga uvrstile na popis za "zlatni rez", ali ima "ono nešto" zbog čega utjelovljuje ideal muškog seksepila u generaciji mladih koje zanima i ono što njihovi idoli nose u sebi, a ne samo istetovirani bicepsi, imaju li dobru stražnjicu i kakav im je profil na Instagramu?

image

S Maggie Gyllenhaal, Olivijom Colman i Dakotom Johnson na premijeri filma ‘The Lost Daughter‘

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ukratko, mladi Irac bez posebnog truda obara djevojke s nogu. Donedavna partnerica, američka kantautorica Phoebe Bridgers, počela mu se udvarati u objavi na Twitteru privučena njegovim sanjivim pogledom. Svidio joj se zahvaljujući glavnoj ulozi u seriji "Normalni ljudi" na koju se navukla. Snimljena je prema istoimenom romanu irske književnice Sally Rooney, a radi se o vezi srednjoškolaca različitih klasa. Nešto kao "Sumrak saga" ali bez vampira, ispričana na komoran irsko-britanski način. Pokazalo se da mu je ta uloga najbolja moguća odskočna daska, a donijela mu je i nominaciju za nagradu "Emmy" - i djevojku u koju se zaljubio do ušiju.

image

Paul Mescal i Phoebe Bridgers na LACMA: Art + Film Gali

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Naime, godinu dana starija pjevačica objavila je svibnju 2020. na Twitteru: "Završavaju "Normalni ljudi". Sada sam tužna i napaljena, samo mi nemojte reći da je on mrtav". Sljedećeg dana, Mescal joj je odgovorio tweetom: "Službeno sam mrtav". Počeli su se dopisivati. Nikad nije ispričao kako su se zbližili. Sve što je rekao o tome ima li nekoga, bilo je u razgovoru o tome kako je doživio i preživio pandemiju korone.

"Spasila me djevojka. Imati na koga se osloniti u tako ludom vremenu bilo je neprocjenjivo. Stvarno, ne znam gdje bih bio bez nje", rekao je Mescal. Vjeruje se da ih je poslije "napaljenog" tweeta spojio Instagram live intervju u organizaciji časopisa "Wonderland" u ljeto 2020. Pojavili su se na zasebnim naslovnicama, piše magazin People, a potom su na nagovor novinara, popričali online. Njihova kemija bila je očita i uz činjenicu da se fizički nisu sreli. Razgovarali su o nedužnim temama, njezinom albumu "Punisher" i njegovoj ulozi u seriji "Normalni ljudi" pa ipak, vjeruje se da je taj kontakt bio okidač za tajno dogovoren susret uživo i početak veze. Istog ljeta Phoebe Bridgers posjetila ga je u Irskoj, kad ju je, čini se, potpuno očarao. Kao neslužbenu potvrdu veze uzima se prosinac 2020. jer se tada pojavio u njezinom spotu za pjesmu "Savior Complex". Službena potvrda ljubavi uslijedila je čak godinu dana kasnije, 6. prosinca 2021., na crvenom tepihu glamuroznog događanja u Los Angelesu, LACMA Art + Film Gala. Nakon toga dijelili su svoje fotografije na društvenim mrežama, a bili su zajedno i na Met Gali.

I kad su se mediji navikli na činjenicu da se više ne skrivaju, nenadano su prekinuli. Odgovor na upit zašto, najveći je misterij među mladim zvijezdama u zabavljačkoj industriji. Glasine da su se razišli pojavile su se potkraj prošle godine, kad je Phoebe Bridgers novom pjesmom nagovijestila prekid. Nije ga baš lijepo ocrtala, nazvala ga je "šupkom" jer ju je navodno prevario s 24-godišnjom britanskom glumicom Daisy Edgar-Jones, kolegicom iz serije "Normalni ljudi". On je mudro šutio. O prekidu se oglasio tek u veljači ove godine u razgovoru za Vanity Fair.

image

Na prošlogodišnjoj Met Gala više je pozirao s Daisy Edgar-Jones nego sa svojom djevojkom

DOUG PETERS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Ne mogu negirati iskušenje, reći nešto o svom emotivnom statusu ili bilo što o toj temi. Mogao bih reći: ‘Ušutite, ovo je moj život‘. Ali čemu? To nema smisla. Radije ću ići naprijed koliko god mogu i živjeti život koji će i dalje ostati privatan", zaključuje zgodni i tajanstveni Irac.

Linker
29. travanj 2024 03:59