Mischa Barton u Cannesu 2017.

 GEORGWENZEL/FACE TO FACE/SHUTTERSTOCK
Slavna Mischa Barton

Sjećate se legendarne serije ‘The O.C.‘? Producenti se kaju zbog smrti glavnog lika

Na društvenim mrežama podigla se buna zbog čega je autorski tim serije, čije je prikazivanje prestalo 2007., morao najaviti ‘oživljavanje‘ lika Mische Barton u novim epizodama.

Na društvenim mrežama podigla se buna zbog čega je autorski tim serije, čije je prikazivanje prestalo 2007., morao najaviti ‘oživljavanje‘ lika Mische Barton u novim epizodama.

Prije gotovo dvadeset godina glumica Mischa Barton "ubijena" je u seriji "OC", u kojoj je tumačila jednu od glavnih uloga. U popularnom tinejdžerskom televizijskom projektu tumačila je ulogu Marisse Cooper, problematične, bogate srednjoškolke čije su spačke bile jedan od najvažnijih pokretača radnje u privilegiranoj sredini Orange Countyja, na jugu Kalifornije.

Serija čiji se naziv odnosi na kraticu Orange County, prikazivala se od 2003. do 2007., a uloga Marisse Cooper proslavila je englesko-američku glumicu. Njen lik u pretposljednjoj, trećoj sezoni, uklonjen je iz projekta ne bi li se radnja usmjerila na druge likove. Nakon što je emitirana epizoda u kojoj je Marissa Cooper poginula u prometnoj nesreći tvorci te izvršni producenti serije, Josh Schwartz i Stephanie Savage kazali su kako su odmah znali da su donijeli krivu odluku.

image

Ekipa serije "The O.C."

WARNER BROS TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Gledajući unatrag, bilo je mnogo drugih načina na koje smo mogli otpisati lik iz emisije - i dati Mischi pauzu koju je trebala i željela, a i dalje bismo imali otvorene mogućnost za povratak njezinog lika", rekao je Schwartz. Dodao je da kreativni tim žali zbog tog čina, no ponekad popularni lik mora umrijeti da bi se serija nastavila snimati.

"Bili smo pod ogromnim pritiskom da učinimo nešto i podignemo razinu drame u seriji. Da bi snimili četvrtu sezonu, morali smo učiniti nešto takvo. To je nešto zbog čega žalimo, a kad se osvrnemo na to, voljeli bismo da smo mogli smisliti drugačije rješenje", zaključio je Josh Schwartz.

Serija "OC" bila je fenomen popularne kulture početkom 2000-ih, nešto poput današnje "Euforije" samo s manje droge, nasilja i tinejdžerskog seksa, a ugašena je poslije četiri sezone jer joj je pala gledanost. Nakon gotovo dva desetljeća, serija se ove godine ponovno našla u fokusu javnosti, nakon što su epizode postale dostupne na platformama Hulu i Max.

Linker
26. travanj 2024 06:06