SHUTTERSTOCK EDITORIAL
nakon 18 godina

Razvodi se Justin Trudeau: Od prvog poljupca u ormaru do sudbonosnog susreta godinama nakon

Kanadski premijer i supruga razvode se nakon 18 godina braka u kojem su dobili troje djece. Razloge razlaza nisu objavili.

Kanadski premijer i supruga razvode se nakon 18 godina braka u kojem su dobili troje djece. Razloge razlaza nisu objavili.

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau razvode se, objavio je političar na Instagramu i iznenadio kanadsku, ali i svjetsku javnost „Sophie i ja želimo podijeliti vijest da smo poslije dugih, važnih i teških razgovora odlučili rastati se. Kao i uvijek, ostajemo bliski, s dubokom ljubavlju i poštovanjem međusobno i za sve što smo izgradili i nastavljamo graditi. Zbog dobrobiti naše djece, molimo vas da poštujete našu privatnost”, objavio je 51-godišnji Trudeau, pripadnik moćne političke obitelji i sin poznatog političara Pierrea Trudeaua koji je također bio kanadski premijer.

image

Justin Trudeau i Sophie Gregoire Trudeau u pobjedničkoj, 2015. godini

ARINDAM SHIVAANI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

S visinom od 1,88 metara i ugodne vanjštine, Justin Trudeau oduvijek se isticao na političkim skupovima među prevladavajuće sivim kolegama, pa je brzo postao zanimljiv medijima. Premijer je postao 2015., u dobi od 44 godine, čime je postao drugi najmlađi kanadski premijer u vrijeme stupanja na tu funkciju. Predsjednik Liberalne stranke postao je dvije godine ranije. Po političkim idejama prilično je napredan, smatra se feministom, što se tiče pobačaja, zastupa stav da žene imaju „potpuno pravo na izbor”, zalaže se za legalizaciju kanabisa, a prema vlastitim riječima, posljednji je put koristio marihuanu 2010., prije nego što je postao član parlamenta.

image

S Michelle i Barackom Obama 2016.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Igre u bazenu

Sophie i on proveli su u braku 18 godina i dobili troje djece; Xaviera, koji je rođen 2007., dvije godine mlađu Ellu-Grace te još jednog sina, Hadriena, koji danas ima devet godina. Zanimljivo je da se Justin i tri godine mlađa Sophie poznaju još od djetinjstva u Montrealu, ona je bila razredna prijateljica njegovog najmlađeg brata Michela koji je 1998. izgubio život u lavini.

image

Proslava Dana Kanade 2016.

CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Kao djeca Justin i Sophie jako su se dobro slagali, satima su plivali u bazenu i igrali se Tarzana, a tada su se prvi puta i poljubili skriveni u ormaru. S godinama su se razdvojili, no ponovo su se spojili u lipnju 2003., kada je Sophie Grégoire, tada voditeljici na kvebeškoj televiziji, kao suvoditelj na dobrotvornom balu bio „dodijeljen” upravo perspektivni političar. Odmah su osjetili da među njima „postoji nešto”, no kako piše Daily Mail, Trudeau je tada potpuno ignorirao poruku koju mu je poslije događanja poslala Sophie, jer u to doba „nije bio zainteresiran za vezu”. No, kad su nakon nekoliko mjeseci naletjeli jedno na drugo na ulici, činilo se poput sudbine.

image

S djecom 2017. godine

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Glavom u stup

Političar se zaljubio do ušiju i na njihovom prvom spoju bio je toliko smeten osjećajima prema Sophie da je uspio udariti glavom u stup. Iste te noći, nakon što su proveli samo nekoliko sati zajedno kao odrasle osobe, Justin je izjavio da će „provesti ostatak života zajedno” i oboje su zaplakali. Prosidba je pala godinu dana kasnije, a vjenčali su se 28. svibnja 2005. u montrealskoj crkvi Sainte-Madeleine d‘Outremont. Braku je ipak došao kraj nakon 18 godina, a premijerov ured objavio je kako je par „potpisao zakonski sporazum o rastavi”, da poduzimaju sve pravne i etičke korake u vezi s odlukom o razvodu te da će to nastaviti činiti i dalje.

image

Dan prije objave razvoda na događanju u torontskoj podzemnoj željeznici

CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

U lanjskoj objavi na Instagramu, u povodu godišnjice braka Sophie Trudeau je napisala da su kao par „prošli kroz sunčane dane, jake oluje i sve između toga i da nije gotovo". Dodala je: „Dugotrajne veze izazovne su na mnogo načina. Zahtijevaju stalan rad, fleksibilnost, kompromise, žrtvu, odanost, strpljenje, trud i još mnogo toga. Nitko od nas nije savršen pa stoga ne postoji savršena veza, ali ljubav je istinita samo kada vas čuva, oslobađa i tjera da rastete.” Gostujući u sad već otkazanom podcastu Meghan Markle „Archetypes”, rekla je da „žene žude biti slobodne” i istaknula želju žena da se odmaknu od tradicionalne uloge domaćica.

Linker
27. travanj 2024 20:11