MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
nostalgija

Povratak u prošlost: Meg Ryan oduševila prepoznatljivom frizurom koju je popularizirala 90-ih

Sada 62-godišnja glumica došla je na 29. dodjelu nagrada Critics Choice u glamuroznom izdanju, no obožavateljima je posebno pažnju privukla jedna stvar - njezina frizura.

Sada 62-godišnja glumica došla je na 29. dodjelu nagrada Critics Choice u glamuroznom izdanju, no obožavateljima je posebno pažnju privukla jedna stvar - njezina frizura.

Meg Ryan inače nije lice koje u posljednje vrijeme često viđamo na crvenom tepihu pa tako ne iznenađuje da je njezin dolazak na dodjelu nagrada Critics Choice pobudio veliko zanimanje fanova i medija. No obožavatelje je 62- godišnja Ryan oduševila frizurom. Američka glumica pojavila se u crnoj maksi haljini modne kuće Saint Laurent, a njezina slojevito ošišana bob frizura neodoljivo je podsjećala na popularnu "The Meg" frizuru koju je upravo Ryan popularizirala.

image

Meg Ryan pojavila se u crnoj maksi haljini modne kuće Saint Laurent, a njezina slojevito ošišana bob frizura neodoljivo je podsjećala na popularnu "The Meg" frizuru

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Naime, riječ je o frizuri koju je glumica nosila tijekom 90-ih godina i ovim lookom "zarazila" žene diljem svijeta. Točnije, "The Meg" frizura nastala je za potrebe filma "Francuski poljubac" iz 1995. godine, gdje je Ryan glumila ženu koja kroz niz neočekivanih i duhovitih događaja na kraju ipak pronalazi ljubav u Parizu. Ovaj razbarušeni stil brzo je pronašao svoje mjesto na listi najpoznatijih ženskih frizura u povijesti, a tijekom posljednjih nekoliko godina više se puta vraćao kao trend. Štoviše, kako popularnost boba raste iz godine u godinu, mnogi stilisti smatraju da će upravo ova frizura obilježiti 2024. godinu. Izgleda da ni sama Ryan nije mogla odoljeti ovom trendu pa se odlučila nakratko vratiti u prošlost. Za frizuru je zaslužna njezina stilistica Sally Hershberger, koja je i osmislila "The Meg" frizuru: "Potpuno sam zaboravila koliko je njezina frizura bila popularna. Nije bilo namjerno", objasnila je Hershberger za magazin People.

image

Riječ je o frizuri koju je glumica nosila tijekom 90-ih godina i ovim lookom "zarazila" žene diljem svijeta

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Stilistica je podijelila da su tajna ovog razbarušenog stila dobra pjena za kosu i uvijanje kose pomoću ukosnica. Naime, Hershberger je umotala dijelove kose istovremeno nanoseći na njih pjenu za kosu, a potom ih je učvrstila ukosnicama i pustila da odstoje. Nakon toga ju je kosu lagano stiskala kako bi dobila više volumena, a po potrebi je dodala i kremu za stiliziranje kose.

Linker
28. travanj 2024 14:14