Irina Shayk

 MARCO BERTORELLO/AFP/PROFIMEDIA
Irina Shayk

Odrasla je u siromaštvu pa postala najplaćeniji model, a život su joj obilježile dvije velike ljubavi

Jedna od najljepših žena svijeta prošla je trnovit put do uspjeha, a novom objavom na društvenim mrežama prisjetila se svog djetinjstva i tinejdžerskih dana. Tim povodom mi smo se odlučili prisjetiti njezine životne priče, velikih modnih uspjeha, ali i najvećih ljubavi.

Jedna od najljepših žena svijeta prošla je trnovit put do uspjeha, a novom objavom na društvenim mrežama prisjetila se svog djetinjstva i tinejdžerskih dana. Tim povodom mi smo se odlučili prisjetiti njezine životne priče, velikih modnih uspjeha, ali i najvećih ljubavi.

Irina Shayk ruska je manekenka i jedna od najpoznatijih Viktorijinih anđelica, a zahvaljujući nepogrešivom smislu za modu formirala se u trendsetericu čiji stil rado pratimo. Osim toga, vrlo je aktivna i na društvenim mrežama pa je tako na svom Instagram profilu, gdje ima preko 23 milijuna pratitelja, objavila nekoliko fotografija iz djetinjstva i tinejdžerskih dana. Na prvoj fotografiji sjedi na motoru u kratkoj majici i hlačicama, druga je fotografija na kojoj se vidi kako je Irina izgledala kao djevojčica, dok na trećoj fotografiji možemo vidjeti i njezinu majku Olgu.

Unatoč velikom uspjehu u modnom svijetu koji je dosad postigla i bogatstvu u kojem uživa, ova 38-godišnjakinja zapravo je imala vrlo teško djetinjstvo. Odrasla je 6. siječnja 1986. godine u malom ruskom gradu Yemanzhelinsku kao Irina Valeryevna Shaykhlislamova, i to u velikom siromaštvu. Kada je imala samo 14 godina, njezin je otac preminuo od posljedica teške upale pluća. Njezina je majka tako sama morala brinuti o njoj i njezinoj sestri Tatiani, a sve se to dodatno loše odrazilo na njihovo financijsko stanje. Kako bi financijski pomogla obitelji, Irina je još kao djevojčica radila svakakve poslove - od uzgajanja krumpira i rajčice, dijeljenja letaka u trgovinama pa sve do bojanja prozora u bolnici.

"Iako je moj otac oduvijek želio sina, volio nas je. Nakon njegove smrti, morala sam brinuti za obitelj. Uvijek sam se osjećala kao da sam rođena u pogrešnom tijelu. Osjećala sam se nelagodno kao djevojčica. Sjećam se nesuglasica s mamom kad me je htjela obući u cvjetne haljine, a ja sam htjela tamnije boje. Nisam htjela biti dječak, ali osjećala sam se kao da ne pripadam svom tijelu", rekla je Irina jednom prilikom.

image

Nakon što joj se ukazala prilika da se počne baviti manekenstvom otišla je u Moskvu

DEMIS MARYANNAKIS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Unatoč teškom djetinjstvu i velikom siromaštvu, Irina je uspjela završiti srednju školu i upisati fakultet. Bez jasne ideje što će učiniti s marketinškom diplomom, jedino u što je bila uvjerena je bilo da želi napustiti svoju zemlju. Nakon što joj se ukazala prilika da se počne baviti manekenstvom, otišla je u Moskvu gdje je započela manekensku karijeru 2004. godine. Dvije godine nakon preselila se u Pariz, ali nije joj bilo lako. U početku je bila primorana dijeliti stan s još nekoliko djevojaka, a zarađivala je tek 60 eura tjedno. Imala je problem i s agentima jer su je mnogi iz svijeta mode kritizirali zbog njezinih oblina.

"Imala sam agente koji su inzistirali na tome da pod svaku cijenu trebam skratiti kosu, izgubiti 20 kilograma i postati plavuša. No na to nikada nisam željela pristati", otkrila je kasnije. S vremenom se njezina manekenska karijera vinula u visine, a obilježile su je naslovnice časopisa Vogue, uz suradnje s mnogim poznatim brendovima poput Chanela, Versacea i Victoria‘s Secreta.

image

Ostvarila je suradnje s mnogim poznatim brendovima poput Chanela, Versacea i Victoria‘s Secreta

INTIMISSIMI/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Tek rijetki se sjećaju kako je njezin ljubavni život obilježila veza s nogometašem Cristianom Ronaldom. Oboje su bili mladi, lijepi, i uspješni te se činilo kako će njihova ljubav trajati. Upoznali su se na snimanju za modnu kuću Armani, a ubrzo nakon prvog susreta upustili su se u strastvenu vezu. Već na samom početku njihove veze bilo je jasno da nije riječ o usputnoj avanturi, a imali su i mnogo toga zajedničkog. Naime, i Irina i Cristiano su potekli iz siromašnih, radničkih obitelji i ogromnim trudom došli do bogatstva.

No njihova ljubav ipak nije potrajala. Iako se nikada nisu javno izjasnili o tome koji su bili razlozi njihovog raskida, šuškalo se da jednostavno nisu imali iste planove za budućnost. Naime, nagađalo se kako je portugalski napadač želio proširiti obitelj, a da manekenka na to nije bila spremna. Irina se u potpunosti planirala posvetiti svojoj karijeri, a često je i putovala. Na kraju su odlučili krenuti svatko svojim putem.

image

Njezin ljubavni život obilježila je veza s nogometašem Cristianom Ronaldom

COUVERCELLE/TENNISMAG/PANORAMIC/STARFACE/PROFIMEDIA

No planovi o osnivanju obitelji ipak su se pojavili 2015. godine kada je Irina upoznala glumca Bradleyja Coopera. Odmah su kliknuli i upustili se u ljubavnu vezu, a dvije godine kasnije dobili su i kćer Leu de Seinu. Iako su bili i zaručeni te je izgledalo kako je Irina napokon pronašla muškarca s kojim će provesti život, to se nije dogodilo. Par je 2019. godine raskinuo četverogodišnju vezu, ali nikada nisu otkrili što je bio okidač njihovog prekida.

Šuškalo se da je u vezu prste uplela pjevačica i glumica Lady Gaga nakon što je s Bradleyem snimila film "Zvijezda je rođena" ali to nije nikada potvrđeno. Nakon toga u nekoliko su navrata viđeni zajedno zbog čega su počele kružiti glasine kako su svojoj ljubavi odlučili dati drugu priliku, ali do toga nije došlo.

image

2015. godine upoznala je glumca Bradleyja Coopera s kojim ima kćer Leu de Seinu

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Nakon prekida s Cooperom, ruska ljepotica imala je još nekoliko kratkih veza, ali nijedna nije potrajala. Koliko je poznato, trenutno ne izlazi već se odlučila fokusirati na posao i odgoj šestogodišnje kćeri.

Linker
26. travanj 2024 10:12