SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA
Urnebesan detalj

Novi viralni hit: Ryan Gosling kao Ken nosi donje rublje o kojem se ne prestaje pričati

Kostimografkinja filma ‘ Barbie‘, Jacqueline Durran, dvostruka dobitnica Oscara, otkrila je da je on zaslužan za dosjetku na gaćama po uzoru na rublje s potpisom Calvina Kleina.

Kostimografkinja filma ‘ Barbie‘, Jacqueline Durran, dvostruka dobitnica Oscara, otkrila je da je on zaslužan za dosjetku na gaćama po uzoru na rublje s potpisom Calvina Kleina.

Kako se bliži premijera filmskog spektakla "Barbie" 21.srpnja, tako se sve više otkrivaju tajne sa snimanja projekta koji u mnogočemu pomiče granice u sedmoj umjetnosti. Poslije priče o tome kako su scenografi, zbog činjenice da setom treba dominirati "Barbie ružičasta", stvorili privremenu nestašicu te boje (što su potvrdili u američkoj tvornici Rosco gdje je proizvode), na redu je razotkrivanje kako je izgledao stvaranje kostima iz Barbie svijeta.

Kompliciran zadatak preuzela je Jacqueline Durran, dvostruka dobitnica Oscara za kreiranje odjeće u filmovima "Ana Karenjina" i "Male žene".

image

Jacqueline Durrans Oscarom za kostime za film ‘ Male žene‘

JOHN SALANGSANG/BEI/SHUTTERSTOCK

U razgovoru za britanski Vogue, otkrila je značajnu ulogu koju je, kada je riječ o odjeći Kena, odigrao holivudski glumac Ryan Gosling. Zbog predanosti i entuzijazma za zacijelo najneobičniji projekt u karijeri, oduševio je kostimografkinju koja je dosad osam puta bila nominirana za nagradu Američke filmske akademije, piše Cinemablend. Ukratko, navikla je raditi s najvećim zvijezdama pa ju nije lako zadiviti. Koliko god neobično zvučalo, otkrila je da se njegov genijalan doprinos odnosi na – donje rublje.

Predložio joj je ideju da Ken ima svoj logo na gaćama, koji proviruje ponad hlača po uzoru na muško rublje s potpisom Calvina Kleina. Dakako, odmah ju je prihvatila. Sada su personalizirane Kenove gaće viralne na internetu i nema sumnje da će mnogi jedva dočekati ugledati ih na glumcu, kada u drugoj polovici srpnja počne prikazivanje filma u kinima.

Nehajno naslonjen na jarko ružičasti kandelaber, ispod Goslingove raskopčane traper jakne bez rukava proviruje obrijani (i nauljeni) torzo - i viralne gaće. Izraz lica koji je Gosling dao svom liku, riječima je teško opisati: mješavina je ponosa što je, eto, tako zgodan, koketnosti i komedije jer je i te kako svjestan koliko je smiješan. Ako ništa drugo, Kenove gaće (bokserice ili slip?) razlog su da film pogledaju i oni kojima se ne sviđa Barbie priča.

image

S Margot Robbie na CinemaConu u Las Vegasu

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Jacqueline Durran otkrila je za Vogue da je sa svojim timom dobila samo jedanaest tjedana da naprave sve kostime u skladu s estetikom s kraja 50-ih godina, kada je nastala Mattelova lutka. Dio kostima izradili su kada je već počelo snimanje filma. Najbolja je činjenica da je Gosling spremno prigrlio ružičastu boju i izvan seta: na CinemaConu održanom u travnju u las Vegasu, u košulji na kojoj je ružičastim slovima pisalo "Od redateljice Grete Gerwig". Moglo bi se reći da mu je ta boja bliska otprije: sa suprugom, američkom glumicom Evom Mendes ima dvije kćeri, osmogodišnju Esmeraldu i godinu dana mlađu Amandu stoga je Barbie boje – neizostavnog dijela odrastanja djece, svidjelo se to roditeljima ili ne – i u njegovom domu bilo napretek.

image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Linker
28. travanj 2024 07:25