gastronomski izazovi

Novi posao Melkiora Bašića: "Veseli me što ću 18 godina iskustva podijeliti s mladim kuharima"

Pred njim je zadatak da u svim destinacijama jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija unaprijedi kvalitetu i standard svih buffet stolova.

Poznati chef Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima pa će u svim destinacijama te hotelske grupacije biti zadužen za unaprjeđenje kvalitete i uspostavljanje standardizacije jela kako bi svi kriteriji bili na najvišoj mogućoj razini za svakog gosta. Radi se o nastavku suradnje Aminessa s vrhunskim chefovima.

Melkior Bašić dobro je poznato ime hrvatske gastronomske scene. Dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L‘Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima sa četiri i pet zvjezdica te u à la carte i fine dining restoranima.

image

Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima

MARIO TOPIĆ

Baš zbog pomno izbrušenih gastronomskih standarda, chef Bašić će i u novoj sezoni Masterchefa ocjenjivati postignuća kandidata i uvis podizati "letvicu" očekivanja. Pritom će prenositi znanje budućim kulinarskim majstorima bez popuštanja, s namjerom da ih poduči na greškama i nagradi za dobre poteze.

U razgovoru za Gloriju rekao je na što obraća pozornost kada kuša jela kandidata. Ne voli, primjerice, kada natjecatelji showa zanemaruju savjete oko tehnika i nespretno poslože okuse.

image

Godine usavršavanja, ideje i stručnost dijelit će s mladim i vrijednim kuharima

PRESS

"Okusi su najvažniji. Tanjur i ne mora izgledati besprijekorno ako su okusi savršeni tako da tu kandidati ne bi trebali imati dileme kakav tanjur će kod mene imati prednost", rekao je. Otkrio je da u slobodno vrijeme, kad je riječ o omiljenim zalogajima, nikad nije bio izbirljiv. Dakako, uvijek postoje iznimke.

"Kao mali stvarno nisam bio zahtjevan, čak sam jeo i tripice odnosno fileke, ali svježi krastavac, prokulice i poriluk, onako sluzavo skuhan kao varivo, jednostavno ne mogu. Odnosno, mogu ako ga ja pripremim. Onda je to druga priča. A što se tiče onoga što volim, najdraže mi je janjeće srce na žaru, a ako je u pitanju junk food, onda je moja slabost hamburger", ispričao je chef kojem hrana nije samo nužno, pogonsko gorivo već most koji spaja ljude. Doslovce, jer je posredstvom slasnih zalogaja upoznao suprugu Andreu.

"Bili smo u jednom većem društvu, ona je jela hot-dog, a ja sam je usred slasnih zalogaja pitao bi li sa mnom podijelila taksi do grada. Prilično nervozno mi je odgovorila da je ne smetam dok jede. Taksi smo na kraju podijelili i to je bio početak naše zajedničke vožnje koja traje i danas", rekao je kulinarski majstor koji je prije prihvaćanja nove pozicije tri godine radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.

image

Preuzet će unaprjeđenje kvalitete i standarda buffet stolova jedna od vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj

PRESS

"Velika je čast što sam postao članom Aminess Gourmet tima te se pridružio kolegama čiji rad i postignuće smatram impresivnim te motivirajućim. Veseli me i činjenica što ću 18 godina svog profesionalnog radnog iskustva, ideje i stručnost dijeliti s mladim i vrijednim kuharima koji su voljni raditi na sebi te koji žele gostima Aminessa pružiti uvijek više. Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja, a upravo projekti i razna kulinarska događanja koja se odvijaju unutar Aminessa približavaju gastronomiju širem krugu ljudi i stvaraju nove sljedbenike visokog kulinarstva. Moja vizija je da Aminess grupacija postane vodeća kada je riječ o ponudi buffet stolova u hotelijerstvu", rekao je.

Prateći trendove i potrebe u suvremenoj gastronomiji i posebnim režimima prehrane chef Melkior Bašić pozvan je u Aminess Gourmet tim da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude. Melkior se tako pridružuje kolegama chefovima Matiji Bogdanu, Davidu Skoki i Hrvoju Zirojeviću, vrsnim stručnjacima koji brinu o kvaliteti Aminess Gourmet ponude.

image

Dolazi s vizijom da vizija je da Aminess grupacija postane vodeća kada je riječ o ponudi buffet stolova

PRESS
Linker
12. travanj 2024 20:34