PRESS
KULINARSKA SENZACIJA

Jedan od najpoznatijih chefova Melkior Bašić donosi autohtone okuse Italije u Zagreb

Šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet talijanskih koktela samo su dio bogate gastronomske ponude koja očekuje sve posjetitelje u samom srcu Zagreba.

Šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet talijanskih koktela samo su dio bogate gastronomske ponude koja očekuje sve posjetitelje u samom srcu Zagreba.

Novi gastro koncept u Hrvatskoj - Bite of Fun! donosi najbolje od talijanske hrane. Uzbudljiva jela, neodoljivi okusi i mirisi šest vrsta pizza, šest vrsti paste i pet koktela ono je čime jedan od najpoznatijih televizijskih chefova Melkior Bašić planira osvojiti posjetitelje ovogodišnje manifestacije Ljeto kod Matoša koja počinje u petak 30. lipnja. Na zagrebačkom Trgu braće Mažuranić, u hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada, pravi će gurmani tako moći uživati u pizzama zanimljivih imena i otkriti kakve sve kombinacije okusa stoje iza njih - Mortadela mingle, Mighty Margherita, Red hot mama, Prosciutto palooza, Straciatella symphony i Acciughe.

image

Jedan od najpoznatijih televizijskih chefova, Melkior Bašić na Mažuranac donosi novi gastro koncept - Bite of Fun!

PRESS

Na Mažuranac stiže i svjetski gastronomski hit koji će posebno razveseliti ljubitelje sira, Cheese wheel pasta, poznata i kao "pasta alla forma" ili "pasta nel formaggio". Ovo je jelo većini dobro poznato zahvaljujući tome što je postalo viralno. Kolut od sira se zagrijava i zatim se u njega dodaje kuhana tjestenina te se sve zajedno miješa kako bi se tjestenina obložila rastopljenim sirom. Teško je ne dobiti zazubice već na sam spomen svih vrsta paste pripremljenih u siru, tu su Grana padano, Crispy bacon, Shrimps, Basil, Arugura i Mushroooms. U ovim će se okusima moći guštati između tradicionalno sjajnih DJ setova, bendova i osvježavajućih koktela pod zvijezdama

image

Moći će se kušati i Cheese wheel pasta

PRESS

Osim u autentičnim okusima Italije, posjetitelji će na manifestaciji moći probati i nešto od raznovrsne ponude u ukupno šest kućica. Costa za ljubitelje meksičkih okusa nudi ukusne, hrskave, bogate i neodoljive tortilje, quesadille punjene povrćem, sirom te domaćom piletinom. Na Mažurancu će se naći i široka ponuda za vegane, i to na kućici Cugeraj sa 100% plant-based jelima, kao što su vege burgeri, vege balls i vege hot dogovi.

image

Bogata gastro ponuda

PRESS
image

Ljeto kod Matoša, kulinarska senzacija

PRESS

Na Shanku će se moći probati domaća varijanta popularnog Pulled pork Phillyja, marinirane trgane svinjetine u brioche pecivu s coleslaw salatom, prženim lukom i homemade BBQ umakom. Naravno, u BitBurger kućici pripremat će se uvijek omiljeni hamburgeri u sto kombinacija, uz zdrave batat krumpiriće i mnogo drugih delicija. Nema šanse da netko ostane gladan jer za svakog ima po nešto. Kao desert moguće je pojesti domaću inačicu banana breada posluženog sa svježim voćem i šlagom. Za osvježenje će se pripremati prirodne limunade s okusima manga, mente, đumbira i maline te odlični kokteli od kojih se svakako ističe mojito-mango i mojito s malinama, jagodama i đumbirom, Spritz kokteli s pjenušcem te najbolji Hendricks gin-tonica.

image

Ljeto kod Matoša donosi i osvježavajuće koktele

PRESS

Ljeto kod Matoša počinje 30. lipnja, a traje samo do 29. srpnja. stoga nemojte čekati! Manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. Sve informacije o programu i koncertima bit će dostupne na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

image

Program ovogodišnjeg Ljeta kod Matoša

PRESS
Linker
29. travanj 2024 05:03