-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ON SVE NEGIRA

Nick Carter iz grupe Backstreet Boys optužen da je silovao maloljetnicu i prijetio joj

U tužbi koju je podnijela u četvrtak, Amerikanka tvrdi kako ju je pjevač seksualno zlostavljao nakon koncerta grupe 2001. godine, te da joj je prijetio da će joj uništiti život ako ga prijavi.

U tužbi koju je podnijela u četvrtak, Amerikanka tvrdi kako ju je pjevač seksualno zlostavljao nakon koncerta grupe 2001. godine, te da joj je prijetio da će joj uništiti život ako ga prijavi.

Amerikanka Shannon Shay Ruth optužila je Nicka Cartera, člana nekoć megapopularnog boy benda Backstreet Boys, da ju je prije dvadeset godina silovao na koncertu u državi Washington.

U tužbi koju je u četvrtak podnijela Okružnom sudu okruga Clark u Las Vegasu tvrdi navela je kako je tada imala 17 godina te kako joj je Carter dao HPV i prijetio joj zatvorom ako otkrije što se dogodilo.

Shannon ima autizam i cerebralnu paralizu te tvrdi kako joj je pjevač rekao kako joj zbog toga nitko neće vjerovati.

image

Nick Carter

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Također je rekao da će okrenuti ljude protiv mene jer je on Nick Carter i uništiti mi život", jedna je od njezinih izjava u priopćenju odvjetnika Marka Boskovicha.

S druge strane, Carterov odvjetnik Michael Holtz opisao je njezine optužbe kao pravno neutemeljene i potpuno neistinite, te kako je Shannon Shay Ruth "izmanipulirana da iznosi lažne tvrdnje o Nicku".

U izjavi,, nazvao je optužbe "pravno neutemeljenima" i "potpuno neistinitima".

"Nikoga ne bi trebao zavarati novinski trik koji je orkestrirao oportunistički odvjetnik - nema ništa od ove tvrdnje i ne sumnjamo da će sudovi to ubrzo shvatiti", rekao je.

image

Grupa Backstreet Boys 1997. godine

TAMMIE ARROYO/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Shannon je u tužbi navela kako ju je nakon nastupa u Tacomi u Washingtonu 2001. godine tada 21-godišnji Nick pozvao u autobus grupe. Dodaje kako joj je ondje dao "nešto što je izgledalo kao alkoholno piće", a u kupaonici ju je prisilio na oralni seks. Tvrdi kako je tada briznula u plač, a Carter je zahtijevao da prestane plakati.

Ispričala je kako ju je drugi put silovao na krevetu u stražnjem dijelu autobusa dok ga je ona molila da prestane te da je do tada bila djevica. Shannon se navodno bojala prijaviti incident zbog Nickovih prijetnji, te se sljedećih godina borila sa samoozljeđivanjem i psihičkim problemima.

U tužbi traži više od 30.000 dolara kompenzacijske i kaznene štete, a njezin odvjetnik navodi kako su uz Shannon još tri anonimne žene podnijele tužbu protiv Cartera te kako on ima "povijest zlostavljanja žena".

Linker
26. travanj 2024 15:48