JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Nije iznenađena

Najljepša žena svijeta imala je idealan život, sad je njen bivši optužen za zlostavljanje žena

Prozivaju ga žene s kojima je imao afere, a među njima su i maloljetnice, što bi manekenka mogla iskoristiti u brakorazvodnoj parnici i borbi za skrbništvo nad zajedničkim sinom.

Prozivaju ga žene s kojima je imao afere, a među njima su i maloljetnice, što bi manekenka mogla iskoristiti u brakorazvodnoj parnici i borbi za skrbništvo nad zajedničkim sinom.

Sebastian Bear-McClard, američki producent i bivši suprug Emily Ratajkowski optužen je za seksualno zlostavljanje nekoliko žena. Manekenka i spisateljica nije iznenađena neugodnim otkrićem kao ni činjenicom da su među zlostavljanim djevojkama bile najmanje dvije maloljetnice. Rekla je to samo svojim prijateljima jer mišljenje o skandalu neće iznositi u javnost. Zašto? Mogao bi joj dobro doći u brakorazvodnoj parnici s bivšim, postupak nije finaliziran iako je još prošle godine predala zahtjev za razvod braka na Višem sudu na Manhattanu. Kamen spoticanja moglo bi biti skrbništvo nad zajedničkim sinom, dvogodišnjim Sylvesterom Apollo Bearom. Emily Ratajkowski vjerojatno ga ne želi dijeliti, za razliku od 42-godišnjeg bivšeg. No, sada se sve mijenja.

Optužbe najmanje triju žena o njegovom nedoličnom ponašanju i navodnom seksualnom zlostavljanju na filmskom setu u kojem je sudjelovao kao član produkcije, ne idu mu u prilog. Jedno je biti serijski preljubnik, zbog čega ga je 31-godišnja manekenka ostavila, a drugo je zlostavljati maloljetnice. Jednoj je bilo sedamnaest, a drugoj petnaest kada su upoznale slatkorječivog Sebastiana i proživjele grozno iskustvo. Skandal bi mogao odnijeti prevagu na stranu manekenke u pravnoj borbi za puno skrbništvo nad sinom. Odvjetnici Emily Ratajkowski, Brett Ward i Jackie Combs, čija je tvrtka Blank Rome prethodno razvela Toma Cruisea i Katie Holmes, te Channinga Tatuma i Jennu Dewan, zacijelo će optužbe žena protiv navodnog seksualnog predatora iskoristiti na sudu.

Priča o tome kako je Sebastian Bear-McClard zlostavljao najmanje tri žene, počinje 2016., kada je kontaktirao 17-godišnjakinju na Instagramu i ponudio joj "poslovni" sastanak. Mamac je bio neodoljiv. Tada je surađivao s nezavisnim njujorškim filmašima, braćom Joshuom i Benjaminom Safdiejem na setu kriminalističkog trilera "Good Time". Robert Pattinson tumačio je jednu od glavnih uloga. Upravo je zvijezda "Sumrak Sage", za kojom su tada vrištale tinejdžerice diljem svijeta, bila "ješka" na udici koju je naivnoj 17-godišnjakinji dobacio Bear-McClard. Obećao joj je scenu s njezinim idolom, pa je djevojka puna nade došla na probno snimanje ne bi li ga upoznala. Taj dan je "dolebdjela" sva sretna na set u New Yorku i čekala cijeli dan ne bi li je pozvali da snimi scenu s Pattinsonom. Holivudski glumac nije imao pojma o dogovoru.

Taj dan nije snimao. Djevojku su naposljetku zamolili da skine svu odjeću u skučenoj sobi, gdje ju je nagu procjenjivalo desetak muškaraca: glumci, članovi filmske ekipe te producenti Josha i Benny Safdie. Umjesto zvijezde "Sumrak sage", djevojci je potom pristupio neznanac. Pokazalo se da je prije nego što je angažiran za "njenu" filmsku scenu, izašao iz zatvora. Kako god bilo, tinejdžerica je bila prestravljena. Njezinu izjavu objavio je ekskluzivno magazin Variety:

"Prišao mi je tip za kojeg su mi rekli da će glumiti sa mnom. Šapnuo mi na uho ‘bi li mi mogao to staviti‘ dok su kamere bile uključene. Rekla sam ‘ne‘.”

image

Ekipa iz filma ‘Good Time‘ na čijem se setu dogodila sporna scena s maloljetnicom

REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/SHUTTERSTOCK

Scena je snimljena (nije teško pretpostaviti kakva), a potom ju je Sebastian Bear-McClard navodno pozvao na stranu gdje su se poseksali. Iz onoga što bi se, prema tvrdnji američkih medija, moglo nazvati manipuliranjem naivne tinejdžerice, razvila se sporazumna romantična veza. Budući da je u New Yorku donja dobna granica za pristanak na seks 17 godina, producent je, čini se, mislio na sve.

Danas ga je ta ista djevojka, koja sada ima 24 godine, tužila jer je tek sada postala svjesna kako je seksualno iskorištena i grubo izmanipulirana. Magazin "Variety" kontaktirao je preko deset izvora upoznatih s Bear-McClardovim ponašanjem, uključujući dvojicu koji su se nalazili u prostoriji dok se procjenjivalo tijelo 17-godišnjakinje i gdje je snimljena sporna scena za triler "Good Time".

image

Njujorški producensko-redateljski tandem Ben i Joshua Safdie

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Producenta u međuvremenu tereti još jedna tužiteljica: imala je osamnaest godina kada je upoznala tada već oženjenog Bear-McClarda. I njoj je počeo slati poruke na Instagram, hvaleći se svojim položajem u filmskoj industriji. I njoj je obećao veliku filmsku karijeru. U izjavi objavljenoj u Varietyju, opisala je situaciju u stanu koji je producent tada dijelio sa suprugom Emily Ratajkowski.

"Sebastian i ja počeli smo se ljubiti. Stvari su eskalirale i onda se, ne tražeći moj pristanak, ubacio u mene bez korištenja kondoma", izjavila je.

Svjedočila je trenutku kad je producent, navodno, počeo slati poruke na Instagram 15-godišnjoj djevojčici. Kasnije se pojavila na setu kriminalističkog filma "Nebrušeni dragulj" u produkciji braće Safdie, premda nije bila angažirana na filmu. Dok je zavodio petnaestgodišnjakinu, na istom setu bio je u vezi s članicom filmske ekipe te uz sve to oženjen Emily Ratajkowski.

Kad ga je ta osoba optužila da zlorabi položaj ne bi li se dokopao seksa s maloljetnicama, posprdno joj se nasmijao u lice. "Nije negirao moje optužbe", tvrdi bivša ljubavnica i svjedokinja.

Isti modus operandi, Instagram, maloljetnice, obećanja, seks i nezgodne optužbe te ponajviše - sumnja da štite seksualnog predatora - navela je braću Safdie da ga otpuste. Prošlog ljeta izbacili su ga iz zajedničke produkcijske tvrtke Elara Pictures, a on ih je tužio.

Glasnogovornica braće Safdie izjavila je: "Elarin tim je bio svjestan ponašanja Sebastiana McClarda u srpnju 2022. Poduzeli su hitnu akciju i otpustili ga."

image

Glumci Julia Fox i Adam Sandler na premijeri filma ‘Uncut Gems‘ u čijoj je produkciji sudjelovao i Sebastian Bear-McClard

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Osim toga, producent se našao i na udaru američkog Udruženja filmskih glumaca. Prozivaju ga zbog kršenja odredbe o zapošljavanja maloljetnika na filmu koji ne smiju biti "štetni za zdravlje, moral i njihovu sigurnost”. Ljuti ih to što 17-godišnjakinja, čija je scena snimljena za triler "Good Time" naposljetku izbačena iz finalne montaže filma, nije članica sindikata. U Americi je to ozbiljan problem. Bit će zanimljivo pratiti kako će bivši suprug Emily Ratajkowski riješiti nagomilane, pravne probleme. Najveći već ima, a to je razvod braka s naljepšom ženom svijeta.

Linker
27. travanj 2024 15:30