STRAVA U SPLITU

Prisilile su je da klekne pa šamarale. Sud ih pustio na slobodu, a one se opet snimale: ‘Hoćemo i tebe istuć?‘

Snimku s TikToka dosad je vidjelo više od 62 tisuće ljudi. Na njoj se dvije djevojke hvale time da su baš one nasilnice iz videa
 Screenshot/TikTok

Vijeće za mladež splitskog Općinskog suda odbilo je novi prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je tražilo da se protiv triju maloljetnica i jednog maloljetnika odredi jednomjesečni istražni zatvor. Prijedlog je, doznaje Slobodna Dalmacija, odbijen jer je utvrđeno da se maloljetnici pridržavaju već prije izrečenih mjera opreza zabrane približavanja dvjema žrtvama.

Riječ je o slučaju koji je prije 20-ak dana uznemirio javnost nakon što je na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vidi kako učenica osmog razreda crne kose na ulici mlati i čupa djevojku istih godina koja pred njom kleči i ispričava se. Druga nasilnica, koja je video snimala, dobacivala je i vrijeđala djevojku koja je klečala na koljenima, a u jednom trenutku žrtvi je s leđa prišla treća djevojka i snažno je udarila nogom u leđa, pri čemu je žrtva pala i udarila licem o tlo. Nedugo zatim doznalo se i za drugi videouradak, na kojem iste djevojke, s prijateljem, zlostavljaju i maltretiraju drugu djevojčicu.

Samo koji sat nakon što se video proširio, nasilne maloljetnice su uhićene i dan poslije privedene na Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje, uz kaznene prijave za povredu privatnosti, nasilničko ponašanje, prijetnje i pokušaj nanošenja teške ozljede. ODO tad nije sucu za mladež Općinskog suda predlagao istražni zatvor, već su im određene mjere opreza. Nije poznato, s obzirom na to da se radi o maloljetnicima, što se promijenilo u odnosu ODO-a prema počiniteljicama, je li tome bilo presudno novo mišljenje vještaka defektologa, koji je očito procijenio da se nešto u međuvremenu promijenilo i da nasilne maloljetnice zaslužuju strože upozorenje, no prošlog tjedna Općinskom sudu podnijeli su novi prijedlog tražeći da se nasilne maloljetnice ovaj put stavi iza rešetaka.

Slobodna Dalmacija sad je u posjedu snimke s TikToka, koju je dosad vidjelo više od 62 tisuće ljudi, a na kojoj se dvije djevojke javljaju direktno u program mladom tiktokeru hvaleći se time da su baš one nasilnice iz videa.

- Znaš ti tko sam ja - pita odmah "u glavu" tamnokosa djevojka.

- Ne znam - začuđeno odgovara tiktoker.

- To ti je ona što je tukla onu na videu, znaš... Cure zlostavljaju vršnjakinju - govori plavokosa djevojka, na što joj prijateljica prasne u smijeh.

- Ček‘, jesu tebe tukli il‘ si ti tukla - pita mladić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- Ja sam - smije se tamnokosa djevojka, a prijateljica se nadovezuje pitanjem: "Hoćemo i tebe istuć‘?". Veza se tad prekida, a mladić začuđeno govori pratiteljima "Ona se smije... Kako je njoj to super".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:09