Michelle Obama

 SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK
Razlog za slavlje

Michelle Obama osvojila drugi Grammy, jedna je od rijetkih koja je nadmašila čak i filmsku ikonu

Filmska ikona Meryl Streep bila je nominirana u kategoriji najboljeg audio romana baš kao i bivša prva dama dok njezin suprug i bivši američki predsjednik Barack Obama već ima dva ‘zlatna gramofona‘ u istoj kategoriji.

Filmska ikona Meryl Streep bila je nominirana u kategoriji najboljeg audio romana baš kao i bivša prva dama dok njezin suprug i bivši američki predsjednik Barack Obama već ima dva ‘zlatna gramofona‘ u istoj kategoriji.

Supruga Baracka Obame postala je prva bivša "first lady" s dva osvojena Grammyja. Nagradu joj je ovaj put donijela njena audioknjiga "The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times" dok je još jedna bivša prva dama te bivša državna tajnica, Hillary Clinton, 1997. dobila "samo" jedan Grammy, za audio verziju svoje knjige "It Takes a Village". Treba dodati i to da je Michelle Obama jedna od rijetkih javnih osoba koja je uspjela nadvladati Meryl Streep na dodjeli najvažnijih priznanja, piše People. Filmska ikona bila je, naime, nominirana za Grammy u istoj kategoriji kao i Michelle Obama, ali za audio verziju romana "Veliko stablo" američkog pisca Briana Selznicka. No, Michelle je bila bolja. Njen trijumf još je veći imajući na umu da je u istoj kategoriji za Grammy bio nominiran i senator Bernie Sanders (za audio verziju svoje knjige "It‘s OK to Be Angry About Capitalism" objavljene u veljači 2023. godine.

image

Michelle Obama na dodjeli Grammyja 2019., kad je osvojila prvi ‘zlatni gramofon‘

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Bračni par Obama ne krije da imaju ispunjen život nakon odlaska iz Bijele kuće, u siječnju 2017. godine. Kako je izvijestio NBC News, putuju svijetom kudikamo opuštenije nego tijekom njegovog osmogodišnjeg predsjedničkog mandata, posvetili su se pisanju knjiga, drže predavanja. Ove godine mogu se pohvaliti činjenicom da su dio producentskog tima filma "Leave The World Behind" s Juliom Roberts u glavnoj ulozi, koji je nedavno proglašen jednim od najgledanijih na Netflixu.

Kako Michelle Obama ima ugodan glas (očito je da je puno radila na sinkronizaciji knjige kako bi svoje riječi pretočila u zvuk dostupan svima), jasno se izražava i voli čitati naglas, snimanje tonskog zapisa knjige bio je pun pogodak. U toj knjizi, među ostalim, piše o tehnikama koje su joj je pomogle nositi se s promjenama u svom životu tijekom predsjedničkog mandata supruga, primjenjivim u svakodnevnom životu.

Uz sva postignuća u razdoblju nakon napuštanja Bijele kuće, treba dodati i to da se Michelle Obama osvajanjem drugog Grammyja - izjednačila sa suprugom! Poznato je, naime, da se njih dvoje vole natjecati: on već ima "zlatna gramofona" u istoj kategoriji, za najbolji audio roman, a ona ga je sada dostigla. Bit će interesantno pratiti koliko će nagrada osvojiti u budućnosti i tko će na kraju imati bolji rezultat na polici s priznanjima u njihovom domu.

Linker
27. travanj 2024 10:09