PREDSJEDNIČKA KRITIKA

Obama objavio još jedan popis omiljenih knjiga: Optužuju me da ih nisam sve konzumirao i da imam jednog mladog pripravnika koji čita za mene...

 Peter Foley/Upi/Profimedia/Peter Foley/upi/profimedia
Kao omiljenu knjigu 2023. godine naveo je "The heaven & earth grocery store" Jamesa McBridea

Kraj godine vrijeme je kad kritičari sastavljaju svoje popise najboljih za kraj godine. I bivši američki predsjednik Barack Obama, kojemu je posljednjih godina hobi preporuka svojih omiljenih knjiga, filmova i glazbe, napravio je sad popis najboljih knjiga za 2023. godinu. Sve je objavio na svom Twitter profilu.

Kao omiljenu knjigu naveo je "The heaven & earth grocery store", Jamesa McBridea. Radnja knjige počinje 1972. godine, nakon što je prekinut desetljećima miran suživot crnaca i Židova. Stare tajne izišle su na vidjelo nakon otkrića kostura na dnu bunara u Pennsylvaniji te se pokazuje koliko su u teškim vremenima važne povezanost i zajednica.

image

Listu svojih najboljih knjiga za 2023. Barack Obama objavio je na društvenim mrežama

image

James McBride

Obama je zatim pohvalio "Poverty, by America", autora Matthewa Desmonda, "Chip War" Chrisa Millera, "The best minds i How to say Babylon", autorice Safiye Sinclair. U intervjuu Hasanu Minhaju ranije ove godine, Obama se branio od optužbi da svoje preporuke uopće nije ‘konzumirao‘. Priznao je tad da dobiva sugestije, ali je ustvrdio da doista čita, gleda i sluša sve što preporuči.

"Činjenica je da su moji popisi prilično nevjerojatni. Čini se da ljudi misle da ‘moram imati nekog 20-godišnjeg pripravnika koji smišlja umjesto njega", rekao je tad uz smijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:18