Potpora suprugu

Melania Trump: Povratak sa stilom bivše prve dame

Utišala je glasine da suprug i ona (opet) imaju probleme u braku dolaskom na glasanje na republikanskim predizborima u West Palm Beachu, izgovorila jednu rečenicu i postala senzacija.

Nagađanja o tome da njen nedolazak na proslavu republikanske predsjedničke nominacije u Mar-a-Lago ranije ovog mjeseca ukazuje na to kako je brak s Donaldom Trumpom (ponovno) u problemima, bivša prva dama Melania Trump utišala je početkom ovog tjedna. Besprijekornog izgleda, stala je uz supruga tijekom glasanja na republikanskim predizborima na Floridi ozbiljnog izraza lica, dok je oči sakrila sunčanima naočalama. Za važnu prigodu izabrala je bijelu haljinu s uočljivim printom crne orhideje Alexandera McQueena (vrijedne 2690 dolara), struk je istaknula uskim crnim remenom, a kombinaciji je dodala crne salonke te torbicu Chanel čija se cijena kreće oko 6000 dolara.

image

Melania Trump nosila je kreaciju kuće Alexander McQueen

GIORGIO VIERA AFP

Ipak, nisu se držali za ruke. Čini se da bivši američki predsjednik, poučen njenim čestim odbijanjem prihvaćanja njegove ruke u javnosti, nije htio riskirati još jedan "blam".

Pa ipak, Melania je i bez držanja za ruke i bez naznake osmijeha značajno pojačanje u Trumpovom timu. Od sada bi mogla biti sve prisutnija tijekom njegove predsjedničke kampanje i političkih okršaja s predsjednikom Joeom Bidenom. Dapače, vjeruje se da će pratiti supruga tijekom cijele predsjedničke kampanje te biti aktivnija nego što je bila 2016., tijekom Trumpove prve predsjedničke kampanje.

image

Melania Trump podržala je supruga u njegovoj utrci za predsjedničku poziciju

JOE RAEDLE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Pojačat će njegove političke nastupe", potvrdio je izvor blizak Trumpu za Page Six, što se počelo ostvarivati njenim dolaskom na glasanje na Floridi. Čini se da je sa suprugom nakon glasanja u West Palm Beachu, namjerno oživjela scene s brojnih prijašnjih javnih prigoda tijekom njegovog mandata, odašiljući poruku kako će ih američka javnost gledati opet - čim se opet usele u Bijelu kuću. Otkako je Trump postao političar, njezina tiha prisutnost postala je moćna, pokretačka sila kojom uspješno "hvata" podršku konzervativnih glasačica. Melanija je na Floridi, kao i mnogo puta dotad, smjerno šutjela dok je njezin suprug pred novinarima izgovorio sve što je tom prigodom imao na umu. Šutke je slušala i kad je on, po tko zna koji put, na događanju na Floridi ponovio kako njegov politički protivnik, aktualni predsjednik Joe Biden, koristi "polugu sustava" ne bi li mu politički naudio (opaska se odnosi se na optužbe za četiri savezna zločina u vezi s nemirima na Kapitolu 2021.)

image

Donald Trump sa suprugom Melanijom, njihovim sinom Barronom i članovima obitelji 2022 u New Yorku, na ispraćaju njegove bivše, Ivane Trump

SHUTTERSTOCK

A kada je njezin 77-godišnji suprug pozdravio one uhićene i osuđene tijekom nezapamćenog divljanja rulje Kapitolom, novinari su jedva dočekali da Trump na trenutak utihne kako bi Melaniji uputili pitanje hoće li se pridružiti suprugu u kampanji? Zagonetno je odvratila: "Ostanite uz nas", što je protumačeno kao potvrdan odgovor.

Dodajmo i to da je njezina kratka izjava bila citiranija i prenošenija od svega što je taj dan rekao Trump, koji je ionako sklon ponavljati se. Supruginu tihu i učinkovitu potporu dobio je i tijekom svog nedavnog susreta s Viktorom Orbanom 8. ožujka, kada je mađarski premijer posjetio Ameriku pa se vjeruje da bivša prva dama više neće izbjegavati pojavljivanja u javnosti dok ne završi kampanja, piše Daily Mail.

Doduše, eskivirala je slavlje kad je on osigurao republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024. protiv Joea Bidena, a nije pozirala ni na obiteljskoj božićnoj čestitki Trumpovih potkraj 2023. jer se brinula za teško bolesnu majku Amaliju Knavs koja je preminula početkom siječnja ove godine. No, bivša prva dama nedvojbeno se vraća iz samonametnutog zapećka.

"Osjeća se sigurnijom u sebe, kao potpora suprugu, ali i prilikom predstavljanja same sebe nakon što je dobila pohvale javnosti za dolazak na posljednjih ispraćaj bivše prve dame Rosalynn Carter, u studenome 2023.", izjavio je izvor The New York Posta.

Linker
08. travanj 2024 09:12