INSTAGRAM
TEŠKI DANI

Mandy Moore otkrila da je zbog bolesti starijeg sina prošla dramu: ‘Osjećaš se baš bespomoćno‘

Dječak se probudio s osipom na nogama i leđima, stoga su ga glumica i njen suprug Taylor Goldsmith odveli na hitnu, bojeći se alergijske reakcije, a kad su doznali dijagnozu, jako su se iznenadili.

Dječak se probudio s osipom na nogama i leđima, stoga su ga glumica i njen suprug Taylor Goldsmith odveli na hitnu, bojeći se alergijske reakcije, a kad su doznali dijagnozu, jako su se iznenadili.

Američka glumica i kantautorica Mandy Moore proživjela je roditeljsku noćnu moru. Njen stariji sin, preslatki dvogodišnjak August, nedavno se probudio prekriven crvenim osipom. Dječak nije znao što mu se događa. Zvijezda serije "This is us" i njezin suprug, američki pjevač Taylor Goldsmith, isprva su pomislili da se radi o alergijskoj reakciji zbog nečega što je pojeo ili ekcemu. Odveli su dječaka na hitnu gdje su ih prošlog petka uputili na pregled pedijatru, pa zatim dermatologu. Pregledao je dječaka i dijagnosticirao Gianotti-Crostijev sindrom, dječju kožnu bolest koja uzrokuje svrbež i mjehuriće na nježnoj koži, piše Page Six.

Ne bi li doznala što više i povezala se s roditeljima čijoj je djeci otkrivena ista bolest, glumica je objavila detaljan izvještaj na Instagram Storyju, kao i fotografije Gusovih nožica koje su se osule velikim, crvenim mrljama po nogama, stopalima te po leđima.

"Ovaj slatki dječak probudio se s ludim osipom u subotu ujutro", započela je ispovijest prestrašena mama objavivši fotografiju sinčića s lizalicom dok čekaju svoj red u liječničkoj ordinaciji.

"Mislili smo da je možda napad (ekcema)? Otrovni hrast? Alergija? Pokušali smo doći do odgovora što bi to moglo biti i učinili smo sve da mu pomognemo i olakšamo svrbež. Otišla na hitnu pomoć. Pedijatar. Dermatolog. Pedijatar i dermatolog. Cijelo to vrijeme se moj sin smije i smije i nastavlja sa svojim danom poput male rock zvijezde, kakva jest," prenosi Today.

"Pokazalo se da je to dječji virusni osip koji se spontano pojavi i zove se Gianotti-Crostijev sindrom. Ponekad prati prehladu, ali ne u Gusovu slučaju. Ne postoji ništa drugo nego steroidna krema i Benadryl noću. Može trajati 6-8 tjedana. Je li još netko ikada ovo doživio?", zapitala se zabrinuta mama.

Njen suprug je za to vrijeme smirivao njihovog mlađeg sina, petomjesečnog Oscara, proživljavajući na svoj način obiteljsku krizu kakvu, prije ili kasnije, iskuse svi roditelji.

"Samo da vam kažem, roditeljstvo je čudno i teško i ponekad se osjećaš tako bespomoćno. I da, zahvalna sam što se radi samo o svrbežu. Djeca su otporna i sve dok se on smije unatoč osipu, mi smo u redu", zaključila je glumica.

Linker
26. travanj 2024 11:35