FREDERIC LE FLOC H/DPPI/SHUTTERSTOCK
Svestrani vozač

Lewis Hamilton otkrio koliko žali što je morao odbiti ulogu u velikom filmskom hitu

Sedmerostruki svjetski prvak sprijateljio se s Tom Cruiseom, molio ga da bude u nastavku kino hita "Top Gun", no stvari se nisu posložile kako se vozač Formule 1 nadao.

Sedmerostruki svjetski prvak sprijateljio se s Tom Cruiseom, molio ga da bude u nastavku kino hita "Top Gun", no stvari se nisu posložile kako se vozač Formule 1 nadao.

Britanski vozač i sedmerostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton, otkrio je za magazin GQ kako se sprijateljio s holivudskim glumcem Tom Cruiseom te ga molio da bude u filmu "Top Gun: Maverick" koji je izašao 2022. godine. Iako ga je Cruise doista pozvao i ponudio mu ulogu, zbog obveza u Formuli 1 i borbe za prvenstvo 2018. godine, Hamilton je morao odbiti ulogu jednog od pilota. Naime, film se snimao između 2018. i 2019. i trebao je izaći ranije no odgođen je zbog pandemije korona virusa.

Jedan od najpopularnijih američkih glumaca Tom Cruise, strastveni je fan Formule 1. Zbog toga se još prije 10 godina javio Hamiltonu te ga pozvao na set filma "Edge of tomorrow". Kada je asistentica rekla Hamiltonu, on je otkazao sve što je imao za taj dan i otišao na set. Nakon toga im se prijateljstvo nastavilo graditi, uz česte poruke podrške prije utrka.

image

Lewis je osim po odličnoj vožnji poznat i po svom modnom izričaju. Ima i svoju modni brend, a najavio je kako će se još više posvetiti tome kad ode u trkaču mirovinu

FLORENT GOODEN/DPPI/SHUTTERSTOCK

Prije nego što je drugi dio filma "Top Gun" uopće bio u planu, svjetski prvak je tijekom jedne večere rekao glumcu: "Ako ikad budeš radio drugi dio filma, molim te da i ja budem u njemu pa makar samo kao domar", ispričao je Lewis. Prije početka snimanj drugog dijela kino hita, ponudili su mu ulogu jednog od pilota. No, to je bila 2018. godina. Lewis je imao pune ruke posla u borbi za prvenstvo, a snimanje bi mu uzelo nekoliko mjeseci. Uz to, kaže, nije imao nikakvog znanja o glumi. Teška srca morao je odbiti ulogu.

"Jednostavno nisam imao vremena posvetiti se tome. Sjećam se da sam morao reći Joeu i Tomu - i to mi je slomilo srce. I onda sam zažalio, naravno, kada sam gledao film, govorio sam cijelo vrijeme "to sam mogao biti ja”", kazao je Hamilton.

image

Tom Cruise družio se i s Lewisom bratom, Nicolasom Hamiltonom na stazi u Silverstoneu 2022. godine

GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Dvije godine kasnije, usred pandemije, odjednom se našao na videopozivu s redateljem Josephom Kosinskijem i producentom Jerryjem Bruckheimerom, duo koji je radio "Top Gun: Maverick". Ponudili su mu da sudjeluje s njima u filmu na kojem danas radi. Radi se o filmu o Formuli 1, na kojem radi kao koproducent, a imat će i sporednu ulogu. Brad Pitt igra glavnu ulogu, a naslov filma još nije poznat. Jedna od scena u filmu u kojoj glumi i Brad Pitt snimala se lani na jednoj od najpoznatijih trkaćih staza Silverstone u Velikoj Britaniji, pred više od 150 tisuća gledatelja. 39-godišnji vozač Formule 1, već je otkrio kako će se, kada ode u mirovinu, baviti filmom i modom. Ipak, ima još toga pred sobom u svijetu, jer od iduće godine vozi za Ferrari, odnosno nakon cijelog desetljeća napušta momčad Mercedesa u kojoj je ostvario mnogobrojne uspjehe.

Linker
29. travanj 2024 19:42