Veliki uspjeh

Leon Lučev slavi: Film ‘Disco Boy‘ nagrađen je u Berlinu

Završen je 73. Filmski festival u Berlinu nakon kojeg razloga za slavlje ima i naš glumac koji igra u filmu "Disco Boy" nagrađenom za izvanredno umjetničko dostignuće.

Ovogodišnji Berlinale posebno je sretan za dramskog umjetnika, televizijskog i filmskog glumca, Leona Lučeva. Talijanska drama "Disco Boy" u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, nagrađena je za izvanredno umjetničko dostignuće. Viješću da je talijansko-poljska koprodukcija o isprepletenim životnim pričama pripadnika francuske Legije stranaca (ulogu vojnika Paula tumači naš glumac) dobila značajno priznanje, pohvalio se sam Lučev na društvenim mrežama.

Najboljim je proglašen dirljivi francuski dokumentarni film redatelja Nicolasa Philiberta "Sur l’Adamant", odnosno "Na Adamantu". Prati jedan dan u centru za skrb o dementnim starijim osobama u centru Pariza. Koliko je rijedak slučaj da se Zlatni medvjed dodijeli dokumentarcu, otkrio je Philibertov komentar koji mu je izletio dok je od holivudske glumice Kristen Stewart, predsjednice međunarodnog žirija festivala, primio nagradu. "Vi niste pri sebi!", rekao je.

Srebrenog medvjeda (Veliku nagradu žirija) dobio je njemački redatelj Christian Petzold. Njegov film "Roter Himmel" (Crveno nebo) prati skupinu mladih intelektualaca čija se dokolica u ladanjskoj kući na Baltiku mijenja kad u blizini izbije golemi šumski požar.

Linker
25. travanj 2024 15:02