INSTAGRAM
uvijek kontroverzne

Je li premlada? Kći Kourtney Kardashian objavila video skincare rutine - ima 11 godina

Penelope Disick ima samo 11 godina, a već objavljuje sadržaj na TikToku zajedno sa svojom poznatom mamom, Kourtney Kardashian, a najnovija objava uznemirila je javnost pa se u cijelu raspravu uključila i dermatologinja.

Penelope Disick ima samo 11 godina, a već objavljuje sadržaj na TikToku zajedno sa svojom poznatom mamom, Kourtney Kardashian, a najnovija objava uznemirila je javnost pa se u cijelu raspravu uključila i dermatologinja.

Kći bivšeg para Kourtney Kardashian-Barker i Scotta Disicka, Penelope Disick na društvenoj mreži TikTok pokazala je svoju skincare rutinu. Naime, Penelope je na profilu Kourtney-Penelope, kojeg dijeli s majkom, otkrila kako izgleda njezina priprema kože za šminku.

11-godišnjakinja je pokazala da koristi proizvode brendova Dark Elephant i Honest Beauty, odnosno hidratantnu kremu i ulje za lice. Njezino otkrivanje njege za lice izazvalo je lavinu komentara jer mnogi misle kako je Penelope premlada da bi imala takvu rutinu njege.

U raspravu se uključila i dermatologinja dr. Brooke Jeffy, vlasnica beauty brenda BTWN specijaliziranog za tinejdžersku kozmetiku. Jeffy je naglasila kako Penelope kao 11-godišnjakinja ne treba ni šminku ali ni skincare rutinu kakvu imaju odrasli.

"Kao majka i dermatologinja smatram da teške kemikalije koje se nalaze u beauty proizvodima namijenjenim odraslima mogu naštetiti mladoj koži u razvoju", objasnila je i dodala kako tinejdžeri trebaju jednostavne i nježne proizvode za kožu. Mnogi pratitelji složili su se s dermatologinjom, osobito jer mnogi proizvodi brenda Drunk Elephant sadrže retinol, sastojak koji se treba koristiti s oprezom i koji 11-godišnjakinji ne treba.

@brookejeffymd Tween skin deserves gentle care, not a pricey, extensive skincare routine! As a mom and derm, I’m here to spill the tea: harsh chemicals aren’t meant for those in-between years. Drunk Elephant products may be fine adult skin but for kiddos, it is definitely not! This skincare line is packed with potent ingredients meant for adults, not young skin.#skincaretrends #teenskincare #dermatologist #derm #tweenskincare #drunkelephant #dermreacts #dermatology ♬ original sound - Dr. Brooke Jeffy

Ipak, ovo nije prvi put da su se Penelope i Kourtney našle u fokusu javnosti. Naime, prije nekoliko godina obožavatelji su kritizirali Kourtney što je promijenila boju Penelopine kose u crveno, ali kako to uvijek biva kod Kardashian-Jenner klana bilo je i onih kojima se svidio izgled Penelope, govoreći joj da izgleda kao Ariel iz crtića "Mala sirena".

Osim Penelope, Kourtney s bivšim partnerom ima dva sina - 13-godišnjeg Masona i osmogodišnjeg Reigna, a u studenom ove godine je sa suprugom Travisom Barkerom dobila sina Rockyja Thirteena.

Linker
26. travanj 2024 14:02