NOVI BIZARNI TREND

Kourtney Kardashian šokirala liječnike: ‘Bilo mi je mučno pa sam si izdojila času vlastitog mlijeka‘

Majčino mlijeko ima brojne zdravstvene benefite za bebe, ali stručnjaci se pitaju koliku korist ima za odrasle. Fanovi su podijeljeni

Kourtney Kardashian

 Boohoo/splashnews/Splashnews.com/Splash/Profimedia/

Klan Kardashian-Jenner nikad nije bježao od testiranja najnovijih wellness trendova i svakojakih ludosti, bilo da se radi o smoothiejima s posteljicom ili gelu od morske mahovine. Zato nije bio šok za obožavatelje kada je Kourtney Kardashian, koja je nedavno rodila svoje prvo dijete sa suprugom Travisom Barkerom, otkrila da je pila vlastito mlijeko nakon što se razboljela piše Independent.

Osnivačica Poosha, podijelila je selfie na svom Instagram Storyju u četvrtak 11. travnja, na kojem se vidi kako diže palce prema gore sa smiješnim filterom na licu.

“Ovaj filter je lud i upravo sam popila čašu vlastitog mlijeka jer mi je muka. Laku noć”, napisala je Kourtney (44) u svojoj Instagram priči.

Domaći lijekovi za liječenje bolesti nisu ništa novo; grgljanje tople vode sa soli protiv upale grla, pijenje soka od suhih šljiva kao prirodnog laksativa ili dodavanje svježeg đumbira gotovo svemu. No je li majčino mlijeko rješenje za bolesti ili je Kourtney jednostavno skrenula s pameti?

image

Kourtney Kardashian

Instagram/kourtney Kardashian/

„Ovo mi sve zvuči kao slučaj Gwyneth Paltrow“, napisao je jedan korisnik.

“Ummmm pravi obožavatelji znaju da Kourtney to radi od 2009. nakon svoje prve trudnoće”, prikladno je istaknuo drugi obožavatelj te nadodao kako se sestra ponudila da će dojiti dijete Kim Kardashian.

Nema sumnje da majčino mlijeko nudi mnoge zdravstvene dobrobiti. Ne samo da je to najbolji izvor prehrane za većinu beba, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, već također može pomoći u zaštiti beba od nekih bolesti poput astme, dječje pretilosti i dijabetesa tipa 1.

Uobičajena tvrdnja je da pijenje majčinog mlijeka može pomoći u jačanju imunološkog sustava, a čak je postojalo i unosno internetsko tržište za odrasle kupce majčinog mlijeka. Međutim, stručnjaci su podijeljeni oko konzumacije majčinog mlijeka kao wellness trenda, s obzirom na to da nema mnogo istraživanja o tome.

image

Kourtney Kardashian

Boohoo/splashnews/Splashnews.com/Splash/Profimedia/
image

Kourtney Kardashian

Instagram/kourtney Kardashian/

Studija iz 2015. objavljena u Journal of the Royal Society of Medicine upozorila je na pijenja majčinog mlijeka u nepasteriziranom stanju nakon što su istraživači identificirali bakterije u 93 posto testiranih uzoraka. Budući da je majčino mlijeko tjelesna tekućina, također postoji rizik od izlaganja bolestima kao što su hepatitis B i C, HIV-1/2, HTLV-IiII i sifilis.

Majčino mlijeko također se smatra potencijalnim lijekom za različita stanja kože, opekline, infekcije oka ili osipe. Još 2013. Kim Kardashian je čak tražila da koristi majčino mlijeko svoje sestre Kourtney za pomoć u liječenju psorijaze. Nepotrebno je reći da nije djelovalo i Kim se od tada okrenula kremi s kortizonom i solarijima kako bi ublažila napade psorijaze.

Nedavno je teniska zvijezda Serena Williams otkrila da je koristila majčino mlijeko kad je dojila svoju kćer za liječenje opeklina od sunca na licu. Prema povjesničarki Marylynn Salmon, majčino mlijeko se često koristilo kao lijek za sve još u 17. i 18. stoljeću u Engleskoj i Americi.

Potrebno je provesti još puno istraživanja o prednostima pijenja majčinog mlijeka kod odraslih stoga je uvijek najbolje posavjetovati se s liječnikom.

Kourtney Kardashian i bubnjar Blink-182 Travis Barker, koji su se vjenčali u svibnju 2022., poželjeli su dobrodošlicu svom sinu Rockyju Thirteen Barkeru u studenom 2023. U nedavnoj Instagram priči, zvijezda reality TV-a podijelila je iskrenu poruku novim majkama.

“Pritisak koji se vrši na nas da se oporavimo kad je sve novo i drugačije nije realističan. Prekrasna si… Samo mali podsjetnik (i za mene)”, podijelila je Kourtney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:58