Martin Kosovec

Izvedbe za pamćenje: Po ovim ćemo sjajnim nastupima pamtiti pobjednika showa "The Voice"

Pobjeda je ovom 18-godišnjem maturantu iz Zagreba donijela ugovor s Universal Music Groupom te nagradu za glazbeno usavršavanje u vrijednosti od 25 tisuća eura.

Martin Kosovec pobjednik je četvrte sezone showa "The Voice Hrvatska" s više od 88 tisuća glasova publike koja ga je i na društvenim mrežama često spominjala kao najvećeg favorita. Pobjeda mu je donijela ugovor s Universal Music Groupom te nagradu za glazbeno usavršavanje u vrijednosti od 25 tisuća eura, a nakon nje otkrio je koji su mu planovi za budućnost.

"Vrlo sam veseo, zahvalan sam svima koji su glasali za mene i sretan sam što ulazim u suradnju s Universal Music Hrvatska. Imam mnogo ideja i planova za budućnost koji su možda malo preopširni u ovom trenutku, svakako bih volio nastaviti razvijati zvuk u retro trendu i malo ga modernizirati", izjavio je netom nakon silaska s pozornice u HRT-ovom studiju gdje se održalo finale.

Svakim novim nastupom ovaj 18-godišnji maturant Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perišina u Velikoj Gorici iznova bi oduševio svojim nevjerojatnim glasom, a mi smo se odlučili prisjetiti svih njegovih izvedbi. Još na samoj audiciji četvrte sezone showa "The Voice Hrvatska" Martin se istaknuo od ostalih otpjevavši pjesmu Franka Sinatre "My Way", a kasnije su se njegove fantastične izvedbe samo nizale.

Izvedba "I‘ll Never Fall In Love Again" Toma Jonesa oduševila je njegovog tadašnjeg mentora Dinu Jelusića, ali i publiku koja je dosad njegov nastup pregledala preko 250 tisuća puta. Odlična izvedba koja je bila jasan znak da će talentirani Martin daleko dogurati osigurala mu je izravan prolaz u dvoboj s Markom Vukićem.

Njegova izvedba u dvoboju i izvrsnom duetu u pjesmi "Let The Sunshine In" iz poznatog mjuzikla "Kosa" ponovno je oduševila, ali je ipak završila Martinovim prelaskom u tim Vanna. Naime, njegov mentor Dino u daljnje je natjecanje odlučio poslati drugog kandidata.

No tu je bio tek početak njegovih nevjerojatnih glazbenih izvedbi. Uz Vannino mentorstvo u prvoj emisiji uživo Martin je nadasve senzacionalnom izvedbom pjesme "Tvoja zemlja" legendarnog Vice Vukova postao jedan od miljenika publike što se odrazilo i na YouTube preglede. Naime, 18-godišnjak je odmah dospio u trending, a njegov nastup trenutno ima 666 tisuća pregleda.

Izvedba "Unchained Melodyj" Righteous Brothersa odabirom publike odvela ga je direktno u veliko finale što se također odrazilo i na ostale snimke njegovih nastupa koje su u tom trenutku skočile na prvo i drugo mjesto YouTube trendinga.

U finalnoj emisiji Martin je otpjevao čak tri pjesme. Prva je bila ona koja mu je i otvorila vrata "The Voicea", pjesma "My Way" Franka Sinatre koju je izveo i na blind audiciji. Njegova je sentimentalna izvedba raznježila njegovu mentoricu Vannu, ali i rasplakala veliki dio publike u studiju.

Za drugu finalnu izvedbu Martin je odabrao "Sjaj u tami" Massima Savića, a baš kao i kod njegove ranije izvedbe, i ova je dirnula publiku. Cijeli studio nagradio ga je golemim aplauzom za vrijeme, ali i nakon nastupa.

"Pobuđuješ silne emocije, ne bi vjerovao, ljudi plaču dok te slušaju kada pjevaš. S ovom pjesmom nekako sam smatrala da veliki talenti imaju veliku odgovornost, pa evo... ", rekla mu je mentorica Vanna sa suzama u očima. Njegova izvedba iz finala u samo nekoliko sati pregledana je preko 60 tisuća puta.

I posljednja izvedba bila je ona s ostalim finalistima kada je u medleyju otpjevao dio pjesme "Još samo večeras" Drage Diklića i time još jednom dokazao da je do pobjede došao sasvim zasluženo!

Linker
15. ožujak 2024 13:32