MATIJA DJANJESIC CROPIX
ANA MARIA MARKOVIĆ

Hrvatska nogometašica zapela je za oko Neymaru: ‘U kontaktu smo‘

Dvadesetdvogodišnja Ana Maria ne voli kada je zovu ‘najseksepilnijom nogometašicom‘ te otvoreno priča o diskriminaciji žena u nogometu.

Dvadesetdvogodišnja Ana Maria ne voli kada je zovu ‘najseksepilnijom nogometašicom‘ te otvoreno priča o diskriminaciji žena u nogometu.

Hrvatska nogometna reprezentativka Ana Maria Marković na glasu je kao "najljepša nogometašica svijeta", a na Instagramu je prati više od milijun korisnika. Trenutačno igra za švicarski Grasshoppers, a u nedavnom intervjuu za 20 Minuten otkrila je kako su je kontaktirali brojni slavni muški kolege, uključujući brazilsku zvijezdu Neymara.

"Naravno da sam u kontaktu s drugim nogometašima, radimo isti posao. Bilo da se radi o muškim igračima Grasshoppersa ili međunarodnim nogometašima, komunikacija je uvijek tu - ali samo na nogometnoj osnovi", ispričala je 22-godišnja sportašica.

Neymara je opisala kao "izvanrednog nogometaša", te otkrila o čemu su razgovarali.

"Nadam se da ću ga uspjeti nagovoriti da podrži ženski nogomet i da će također odraditi svoj dio izvan terena. Jer muški nogometaši mogu puno postići svojim dosegom na društvenim mrežama", rekla je Ana Maria.

image

Ana Maria igra za švicarski Grasshoppers i hrvatsku reprezentaciju

GORAN MEHKEK CROPIX

Također, u intervjuu je izjavila kako smatra da su nogometašice suočene s mnogo većom diskriminacijom na društvenim mrežama nego njihovi muški kolege.

"Ono što čini razliku između muškaraca i žena je kad se ja, na primjer, pokažem u bikiniju na društvenim mrežama ili kada se Erling Haaland pokaže u svojim kupaćim hlačama. Erling gotovo sigurno ne dobiva iste seksističke komentare. Mi žene smo dobre u zauzimanju jedna za drugu, ali ono što želim je da se i muškarci počnu zauzimati za nas", istaknula je.

Dodala je kako voli kada je mediji nazivaju lijepom, no odbija titulu "najseksi" nogometašice.

"Tu su i novinski članci koji me opisuju kao ‘najseksepilniju‘ nogometašicu. To mi ne leži dobro. Pogotovo zbog moje obitelji", ispričala je Marković.

Linker
28. travanj 2024 02:59