Nova glazba

Hitovi ožujka: Od ranjive Jelene Rozge preko energične Maje Šuput do emotivne Oliverove balade

Ožujak je bio mjesec novih singlova i spotova koji su ispunili radijske etere i male ekrane, a mi vam donosimo popis pjesama koje su izazvale najviše pozornosti.

U mjesecu koji je obilježen dodjelom glazbenih nagrada Porin, nova je glazba ušla u etere i naše playliste. Od novih bržih ritmova Maje Šuput i Jelene Rozge, do balada ToMe i Olivera Dragojevića. Donosimo vam nove zarazne singlove i spotove od kojih ćete sigurno neke staviti na repeat.

ToMa – Voljet ćeš opet

ToMa nam je predstavio pjesmu "Voljet ćeš me opet" s kojom se predstavlja na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Tekst i glazbu pjesme ‘Voljet ćeš opet‘ potpisuje jedan od najboljih domaćih autora, Aljoša Šerić. “To je pjesma koja je dugo tražila svoje mjesto, prošla nekoliko studija i izvođača, selila se, na silu mijenjala misleći da je u njoj problem, da bi je onda Toma udomio ovakvu kakva je, dao joj je priliku da bude i nježna i velika. Hvala mu na tome", kazao je Šerić.

Jelena Rozga - Od čega sam ja

Jelena Rozga predstavila je spot za dugoočekivanu pjesmu "Od čega sam ja". Njezina nova pjesma nastala je kao plod umjetničke sinergije između nje i Ivana Huljića. Naime, upravo on potpisuje tekst i glazbu pjesme koja prati priču ranjive, ali i hrabre žene koja kao da se i sama čudi svojoj snazi.

Natali Dizdar - Padamo

Pjesmu “Padamo” autorski potpisuju sama Natali i Vladimir Mirčeta, njezin dugogodišnji suradnik i gitarist. Tekst je napisao Denis Špičić. Dobitnica ovogodišnjeg Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, za pjesmu je snimila i video spot pod režijskom palicom Hrvoja Banića.

Nela i Nika Turković - Mogu i sama

Prva zajednička pjesma Nike Turković i Nele Đinđić "Mogu i sama" simbolično je izašla na sam Međunarodni dan žena. Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Pjesma je doživjela visoki ulaz na top ljestvicama, a pjesma je među publikom prihvaćena kao snažna ženska himna.

Oliver Dragojević - Ne mogu ti reći

Na oduševljenje obožavatelja, u ožujku je singlom i spotom "Ne mogu ti reći", najavljen Oliverov novi album "Dolaziš" na kojem će se objediniti pjesme koje su ostale u ladici neobjavljenih pjesama. Uz pomoć Aquariusa Recordsa, Oliverove dugogodišnje izdavačke kuće, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma autora Matka Štimca prvi je singl albuma. "Dolaziš" će imati 12 pjesama, a za aranžman pjesama je zaslužan Eduard Botrić. "Biti dio Oliverovog opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On", emotivno je rekao Matko Šimac.

Maja Šuput - James Bond

James Bond dugo je očekivani singl Maje Šuput za kojeg glazbu i aranžman potpisuje Branimir Mihaljević, dok je tekst napisao Neno Ninčević. Maju u video spotu gledamo u nekom novom, a opet prepoznatljivom stilu, čiju režiju potpisuje Dario Radusin.

Silente - Sve da ima neki način

Dubrovački bend Silente objavio je novi singl Sve da ima neki način, još jednu pjesmu koja najavljuje nadolazeći novi album. Glazbu za novi singl potpisuje Tibor Karamehmedović, tekst Sanin Karamehmedović, dok je za audio produkciju zaslužan Nikša Bratoš. Pjesma “Sve da ima neki način” je drugi singl s nadolazećeg albuma, nakon prošlogodišnje Sve što treba znat o ženi.

Linker
28. ožujak 2024 16:19