život na sjveru

Glumica Ana Maras nakon odmora na Visu uživa u Švedskoj, domovini supruga Johna Harmandera

"Prvih godina Šveđani su mi se činili hladni i distancirani, a sada jedva čekam doći i pasti u zagrljaj Johnove obitelji i naših prijatelja koji su uz nas zavoljeli Hrvatsku", otkrila je glumica.

Nakon što je dio ljetnog odmora provela na Visu, glumica Ana Maras Harmander uputila se u Švedsku, domovinu svog supruga Johna Harmandera, gdje tradicionalno provodi dio praznika. Ana i John u braku su od 2012. i imaju osmogodišnjeg sinčića Rubensa, koji je uz roditelje, strastvene svjetske putnike - postao pravi mali globtroter.

A Švedska mu je drugi dom, tamo mu žive baka i djed s očeve strane, brojni rođaci i prijatelji. Obitelj u Švedskoj boravi na otoku Öland gdje Johnovi imaju kuću, ali ne samo oni već i kraljevska obitelj koja tamo ima svoju ljetnu rezidenciju To je drugi otok po veličini u toj nordijskoj zemlji koja ih ima više od 250 tisuća i omiljeno je ljetovalište brojnih Šveđana. Otok je dug 137 kilometara, širok samo šest, a s kopnom je povezan mostom dugim šest kilometara.

"Jeste li znali da Švedska ima skoro 270 000 otoka? Jedan od najvećih je Oland, poznatiji po tome što na njemu ljetuje kraljevska obitelj i obitelj Skarsgård", napisala je Ana koja uživa u danima u Švedskoj pa je tako otkrila i da ju je oduševio Stockholm.

Iako Ana Maras Harmander tamo dolazi više od petnaest godina, priznala je jednom da joj je trebalo prilično vremena da zavoli tu zemlju i ljude.

‘‘U početku sam Šveđane doživljavala hladnim i distanciranima pa mi je trebalo tri, četiri godine da se naviknem i otkrijem njihov temperament‘‘, kazala je jednom ova rođena Splićanka. U početku nije mogla niti zamisliti da bi tamo mogla živjeti, no posljednjih godina jedva čeka doći Švedsku, sresti Johnovu obitelj i prijatelje koji ih uvijek s nestrpljenjem očekuju. Iako tamo sigurno nije toplo kao u njezinoj Dalmaciji, otok nudi druge zanimljivosti kao i neobičnu prirodu. I sada je napunila Instagram predivnim fotografijama iz Švedske kojih će bez sumnje biti još puno. Jer obitelj nikad ne miruje već uvijek otkrivaju nova zanimljiva mjesta, a u Švedskoj se ima što za vidjeti.

Linker
05. ožujak 2024 22:18