Nova Gloria

Fabijan Pavao Medvešek: "Da nisam prisustvovao rođenju sina ne bih si to nikada oprostio"

Svestrani zagrebački glumac, kojeg gledamo kao člana žirija u showu ‘Supertalent‘, za novi broj Glorije otkriva koliko mu se život promijenio nakon rođenja sina, zašto najviše voli mjuzikle te da bi se jednoga dana volio okušati kao dizajner kravata.

Najčešće je pitanje: kako da te zovem? Ma zovite me kako hoćete, zaista mi je svejedno. Puno ih pita i kako bi deklinirali Pavao, a da ga ne promijene u drugo ime. Iskreno, ne znam ni ja. Tek kad sam uz studij krenuo i raditi, počeli su me oslovljavati Fabijan. Valjda im je bilo prirodno zvati me prvim imenom. Tako je Fabijan postalo moje profesionalno, a Pavo privatno ime. Ja se pak oduvijek predstavljam s oba imena i prezimenom - Fabijan Pavao Medvešek - govori za novi broj Glorije 30-godišnji glumac i pjevač kojeg svaki dan - osim subote - gledamo u prime timeu na Novoj TV: nedjeljom kao člana žirija u popularnom showu "Supertalent", a od ponedjeljka do petka u reprizi serijala "Na granici", u kojem glumi Božu. Svoje glumačko i pjevačko umijeće dokazao je i kao sudionik 6. sezone plesačko-pjevačkog showa "Tvoje lice zvuči poznato", u kojem je pobijedio s pjesmom iz mjuzikla "Najveći showman", njemu najdraže glazbene forme. Televizijski gledatelji pamte ga i kao policajca Branka iz serije "Dar Mar", a uskoro ćemo ga gledati i u seriji "Kumovi". Za zgodnim Zagrepčaninom djevojke su ludovale još u srednjoj školi, kad je počeo nastupati sa svojim heavy metal bendom Free Ride, no njega je zanimala samo jedna - godinu i pol mlađa Karla Abramović. Atraktivni, višestruko talentirani stalni član ansambla kazališta Komedija i producentica koja je studij završila u Engleskoj vjenčali su se lani, u Motovunu, a krajem siječnja ove godine dobili su sinčića.

Kako se snalazite u ulozi oca?

- Super. Nadam se. Isprva su bili miješani osjećaji, pa kako ću ja to, hoću li se snaći. Kad se rodi dijete, nitko od nas nije spreman za tu najveću ulogu u životu, toliko prirodnu da u trenutku shvatimo da smo i spremni i sposobni, bez obzira na prijašnje strahove.

Lako padate u nesvijest, čak i kad vadite krv. Kako ste se držali na supruginu porođaju?

- Da nisam bio na porodu, ne bih znao kako je i ne bih si to nikad oprostio. Važno je da je muškarac uz ženu upravo tada jer je to najveći "zadatak" naše vrste. Pogotovo ako traje duže. Da sam tu za nju, da zna i osjeti moju podršku. I budemo li imali još djece, opet ću ići.

Tko je prvi primio sinčića?

- Supruga. A potom ja, preplavljen strahom i uzbuđenjem koji se ne mogu ni prepričati ni objasniti. Dok to ne osjetiš, nisi svjestan koliko je to poseban doživljaj. Taj proces trudnoće. Poroda. Ništa se ne može s tim usporediti. To je nešto novo što se otvori u nama i potom se oslikava na sve što od tog trenutka radimo u životu. Pristup poslu, svojem zdravlju, obitelji... Spektar osjećaja poveća se za 100 posto.

image

Svoje glumačko i pjevačko umijeće dokazao je i kao sudionik 6. sezone plesačko-pjevačkog showa "Tvoje lice zvuči poznato"

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Koliko vremena provodite s njim?

- S obzirom na posao i radni tempo, nedovoljno. Trudim se i u pauzama snimanja odjuriti doma jer raste i mijenja se svakodnevno, a ja želim biti dio toga. Počeo je puzati, od one male štruce postao je čovjek.

Kako se vaš tata Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor scenskog govora, snašao kao djed?

- Nevjerojatno kako se roditelji promijene kad dobiju unuke. Moja sestra je dobila kćer prije mene i mislili smo da smo se ufurali u prinovu u obitelji. I onda još jedan novi život. Poseban, drukčiji. Ne znam što je veće veselje - dobiti svoje dijete ili unuka.

Koliko vam je važna pomoć oko sina?

- Uz naše poslove velika je sreća i blagoslov da imamo i moje i Karline roditelje, da možemo računati na njih. Najveća nam je pomoć moja punica Helena Abramović, s kojom trenutno živimo pa nam je dostupna u gotovo svakom trenutku, što nam znatno olakšava naše druge privatne i poslovne zadatke. Mala beba je zadatak kao ni jedan drugi.

Koje su uspavanke vaši pjevali vama, a koje vi pjevate sinčiću?

- Ne sjećam se koje, osim da je bilo vrlo ugodno. A mi smo našem sinu tražili melodije i ritmove koji ga mogu umiriti kad je izvan sebe od umora. I tako smo stvorili svoje uspavanke, a pjevamo mu i "Nije lako Bubamarcu", jer mu je to ritmički vrlo zanimljivo.

image
GLORIA PRODUKCIJA

Cijelu intervju s glumcem Fabijanom Pavaom Medvešekom pročitajte u novom broju Glorije u kojem donosimo i:

  • Snježana Banović - Sjećanja zagrebačke redateljice na lude osamdesete
  • Patrick Dempsey - Sve tajne najseksi muškarca na svijetu
  • Krešimir Mikić - Nepoznati svijet zvijezde novog filma ‘Sedmo nebo‘
  • Gloria Biznis: Zsuzsanna Ortutay - Prva predsjednica Uprave u povijesti Ine o životu između Budimpešte i Zagreba
  • Ljepota - Revolucija u njezi kože lica
  • Moda - Stilska lekcija aviokompanije Air France
  • Kuhinja: Dolores Kunštek - Kako je pravnica postala majstorica za tacose
  • Putovanje: Indija - Pet nezaboravnih tjedana zagrebačke influencerice Lane Biželj
  • Feljton: Elizabeth Taylor i Richard Burton - Nova knjiga o staroj ljubavi holivudskih legendi
Linker
12. ožujak 2024 14:27