Zablistala je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

 GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK
Modna maherica

Eva Longoria zadivila je modne znalce na prvom crvenom tepihu u Cannesu - u haljini od 40 dolara

Zlatna haljina kupljena u butiku na Aveniji Melrose, kada je tek počela ubirati plodove popularnosti u seriji ‘Očajne kućanice‘, ušla je u modnu povijest.

Zlatna haljina kupljena u butiku na Aveniji Melrose, kada je tek počela ubirati plodove popularnosti u seriji ‘Očajne kućanice‘, ušla je u modnu povijest.

Postoje žene na kojima bi i najobičniji, najjednostavniji odjevni predmet izgledao sjajno. Među sretnicama kojima pomalo zavidimo nalazi se i američka glumica Eva Longoria. Nakon što istesala liniju nakon rođenja danas petogodišnjeg sina Santiaga, kojeg je dobila sa suprugom, meksičkim producentom Joséom Bastónom, malo po malo izgradila je reputaciju modno nepogrešive glumice. No ovaj put je, iskrenom objavom na Instagramu kojom je oduševila pratiteljice, nadmašila sebe. Lijepa, 49-godišnja Teksašanka koja se proslavila ulogom vrckave, a kad zatreba i vrlo odlučne Gabrielle Solis u seriji "Očajne kućanice", pohvalila se odjevnom kombinacijom s crvenog tepiha 2005. u Cannesu.

Bio je to njezin prvi dolazak na prestižni, filmski festival na kojem se zvijezde i zvjezdice zabavljačke industrije nadmeću tko će izgledati bolje, ljepše i raskošnije u skupim kreacijama za posebne prilike. A ona se, godinu dana poslije početka prikazivanja serije kojom se proslavila, na tom crvenom tepihu pojavila u zlatnoj kreaciji koja je stajala nevjerojatno malo, piše Page Six. "Evo dokaza da haljinu čini žena, a ne obrnuto. Ovu haljinu od 40 dolara nosila sam na svom prvom crvenom tepihu u Cannesu", napisala je u nedavnoj objavi.

U razgovoru za magazin People 2022., pojasnila je da tada "nije imala pojma što je Cannes". "Mislila sam da ću samo odjenuti tu zlatnu haljinu, koja mi se činila kao sasvim solidan izbor", rekla je tom prilikom. Ispričala je kako ju je, za 40 dolara, kupila u butiku na Aveniji Melrose. Haljina je imala efektan detalj na leđima, a riječ je o prekriženim, zlatnim remenčićima i dubok, seksepilan izrez. Kreacija se svidjela predsjedniku kompanije L‘Oréala Paris (čija je ambasadorica), pa ju je, uz kompliment upitao, tko ju je dizajnirao? Glumica je lakonski odgovorila da je s Melrosea, a on je o nazivu avenije pomislio da je modni dizajner. Zabuna se kasnije razjasnila, a zlatna haljina Eve Longorije iz Cannesa, ušla je u povijest.

image

Eva Longoria u haljini-sakou 2018., na premijeri filma
‘Dog Days‘

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Dodajmo i to da malo koja glumica poput nje zna kako prirodne promjene na tijelu pretvoriti u modnu prednost. Na prvom pojavljivanju na crvenom tepihu poslije porodiljnog dopusta 2018. nosila je bijelu, asimetrično krojenu haljinu-sako, s lijepim nogama u prvom planu. Ono što je bilo svojevrsno snalaženje zbog tijela koje se nakon poroda malo po malo vraćalo u prijašnje stanje, postalo je trend. Svi su počeli nositi slične kreacije. Zato ne čudi da joj pratiteljice na njenom profilu na Instagramu, zbog modnih ideja skidaju kapu.

Linker
28. travanj 2024 06:36