Prošle godine

Ed Sheeran: ‘Mojoj trudnoj supruzi rekli su da ima tumor kojeg nisu mogli tretirati‘

Priču o najtežem razdoblju života vezao je uz novi album "Subtract", za kojeg je kazao da je njegov pokušaj stvaranja savršenog akustičnog albuma.

Ed Sheeran otkrio je da je njegova supruga Cherry Seaborn dobila tešku dijagnozu dok je bila trudna s njihovim drugim djetetom. Tumor joj je dijagnosticiran kada je nosila njihovu kćerkicu Jupiter, koja je rođena u svibnju 2022., a par uz nju ima i dvogodišnju djevojčicu Lyru Antarcticu.

Pjevač i njegova supruga, s kojom je u vezi od djetinjstva, tajili su od javnosti tu drugu trudnoću, a on je sada otkrio da je par proživljavao "strah, depresiju i anksioznost" jer je Cherry dijagnosticiran tumor koji nisu mogli tretirati sve dok ne rodi. U objavi na Instagramu u srijedu, 31-godišnji glazbenik objasnio je da je pošla godina bila iznimno naporna za njegovo mentalno zdravlje, jer se pokušavao pomiriti sa zdravstvenim problemima svoje žene, dok je istovremeno žalovao za svojim prijateljem Jamalom Edwardsom. Jamal, koji je bio glazbeni producent, tragično je preminuo nakon srčanog zastoja uzrokovanog uzimanjem kokaina i alkohola, u veljači 2022.

Priču o najtežem razdoblju života vezao je uz novi album "Subtract", za koji je rekao da je njegov pokušaj stvaranja savršenog akustičnog albuma, na čemu radi cijelo desetljeće. "Pisao sam i snimao stotine pjesama s jasnom vizijom o tome što bi to trebalo biti. Tada, na početku 2022. niz događaja su promijenili moj život, moje mentalno zdravlje i na kraju način na koji gledam na glazbu i umjetnosti. Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi shvatiti moje osjećaje. Pisao sam bez razmišljanja o tome kakve će pjesme biti, zapisao sam sve što je izletjelo. Zamijenio sam ono što sam stvarao cijelo desetljeće u samo tjedan dana svojim najdubljim i najmračnijim mislima", iskreno je započeo Sheeran.

image

Ed Sheeran i Cherry Seaborn krili su i njenu trudnoću i dijagnozu

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Zatim je objasnio što se to događalo početkom prošle godine. "U razmaku od mjesec dana mojoj trudnoj supruzi rekli su da ima tumor, kojeg nije moguće tretirati sve dok ne rodi. Moj prijatelj i brat Jamal, naglo je preminuo, uz to sam se našao na sudu gdje sam branio integritet i karijeru kao autor pjesama. Osjećao sam se kao da se utapam. Prolazio sam kroz strah, depresiju i tjeskobu. Glava mi je bila ispod površine, gledao sam prema gore, ali nisam se mogao probiti do zraka", opisao je najdramatičnije trenutke u životu Ed.

Kao umjetnik, kaže, može stvarati jedino ono što odražava stanje u kojem se nalazi, a novi album opisuje upravo taj težak period. "Po prvi put ne pokušavam stvoriti album koji će se svidjeti ljudima, nego jednostavno izbacujem nešto što je iskreno i vjerno onome što ja jesam u svom životu", napisao je glazbenik. Album "Subtract" bit će objavljen 5. svibnja.

image

Ed Sheeran i Cherry Seaborn nedavno su bili u Australiji

MEDIA-MODE/SPLASH/PROFIMEDIA
Linker
17. travanj 2024 18:46