Za svoje dobro

Došao je do točke pucanja: Britanski glumac se povlači sa scene na godinu dana

Posljednji projekt ga je emocionalno iscrpio pa se za svoje dobro odlučio povući iz svijeta glume, kako kaže, na godinu dana.

Britanski glumac poznat po ulozi Spider-Mana, Tom Holland odlučio je uzeti pauzu od glume kako bi se fokusirao na svoje mentalno zdravlje. Priznao je, posljednja uloga u seriji "The Crowded Room", na kojoj je radio i kao producent toliko ga je iscrpila da se jednostavno mora odmaknuti i "resetirati".

Triler serija koju trenutno promovira prati glavnog lika - Dannyja Sullivana koji je uhićen nevin nakon šokantnog zločina na Manhattanu 1979. godine. Glumac je priznao, rad na seriji suočio ga je s emocijama s kojima se do sada nije susretao. To ga je emotivno iscrpilo, a k tome, prvi puta se susreo s poslom producenta. Svjestan stresa i odgovornosti koje ta pozicija nosi, Tom je kazao da je zahvalan na svemu što je naučio. Ipak, žongliranje s brojnim obvezama ga je dovelo do točke pucanja.

"Bilo je to teško vrijeme, sigurno. Sada uzimam godinu dana pauze, što samo govori i tome koliko je projekt bio zahtjevan", rekao je u intervjuu glumac i partner glumice Zendaye. "Ne bježim od napornog rada, uvijek sam se zalagao za ideju da je naporan rad zapravo dobar i kvalitetan rad. Uživao sam radeći na ovom projektu, no shvatio sam da me na kraju ovaj show slomio", priznao je glumac.

U nedavnim razgovorima, Holland je priznao da je kroz lik Dannyja prepoznao neke svoje "okidače" te je naučio više o mentalnom zdravlju. Umjesto akcijskih scena u kojima je važna fizička spremnost, za ovu ulogu naprezao se mentalno, pa je razgovarao i s psihijatrima kako bi bolje shvatio lika kojeg je utjelovio. Glumac je nakon devet mjeseci snimanja shvatio da više ne prepoznaje granicu između vlastite ličnosti i fikcije.

image


Tom Holland na snimanju serije ‘Crowded Room‘,

J MAYER/SHUTTERSTOCK

"Vidio sam sebe u njemu, ali u svom privatnom životu. Sjećam se da sam bio shrvan kod kuće i pomislio sam na brijanje glave. Htio sam obrijati glavu da se riješim tog lika", priznao je. Također je prošle godine odlučio obrisati sve račune na društvenim mrežama kako bi se zaštitio od silnih sadržaja i negativnih naslova koje čita o sebi.

"Instagram i Twitter su pretjerano stimulativni, neodoljivi su. Uhvatim se mobitela i čitam stvari o sebi na internetu, no na kraju je to vrlo štetno za moje mentalno stanje. Stoga sam odlučio napraviti korak unatrag i izbrisati aplikaciju", kazao je 27-godišnji glumac.

Linker
22. travanj 2024 15:17