Gisele Bundchen

 SHUTTERSTOCK/CANVA
Hrana je lijek

Gisele Bündchen otkrila da joj je promjena prehrane pomogla u borbi protiv vrlo neugodnog stanja

Svoja iskustva jedna od najljepših manekenki na svijetu opisala je u knjizi s receptima i životnim savjetima ‘Nourish: Simple Recipes to Empower Your Body & Feed Your Soul‘ koja izlazi u ožujku.

Svoja iskustva jedna od najljepših manekenki na svijetu opisala je u knjizi s receptima i životnim savjetima ‘Nourish: Simple Recipes to Empower Your Body & Feed Your Soul‘ koja izlazi u ožujku.

Gisele Bündchen gotovo tri desetljeća jedna je od najljepših manekenki na svijetu, no unatoč tome u privatnom životu problemi je nisu zaobilazili. Slavna ljepotica u više je navrata progovorila o svojoj borbi s napadajima panike i anksioznosti, a nedavno je otkrila i da je zahvaljujući promjeni prehrane uspjela pobijediti neugodne simptome.

"Anksioznost, izrazito neugodno stanje povezano s nečime što se doživljava kao stresno i prijeteće, te napadaji panike, koji se javljaju neočekivano i nisu uvijek izazvani okidačima stresa, moguće je eliminirati ili barem ublažiti discipliniranim pristupom prehrani, pojasnio je brazilski super model za Harper‘s Bazaar, čiju naslovnicu krasi u broju koji izlazi u veljači.

Prekrasna 43-godišnja majka 14-godišnjeg sina Benjamina i 11-godišnje kćeri Vivian koje je dobila u bivšem braku s Tomom Bradyjem, bivšem igraču američkog nogometa, na vlastitom iskustvu uvjerila se da određena vrsta hrane potiče anksioznost, što ju je navelo da potpuno promijeni prehranu.

Kada je u svojim dvadesetim godinama gradila karijeru u New Yorku, priznala je kako se njezina prehrana sastojala od cigareta, frappuccina, pizze i vina. Stoga ne čudi da je sve to stvorilo toksični "koktel" zbog kojeg je počela osjećati simptome tjeskobe, uključujući i napadaje panike. Primijetila je i to bi joj srce u zatvorenim prostorima, poput sobe s oskudnim osvjetljenjem, dizalima ili u zrakoplovima, počelo snažno lupati a dlanovi bi joj se znojili.

Liječnik joj je savjetovao izbaci alkohol, kofein, šećer i gluten - sve od čega je nekoć živjela. No, danas uspješna poduzetnica, pobornica wellnessa i prehrane organski uzgojenim namirnicama, u međuvremenu je liječničku preporuku razradila u način prehrane koji joj daje energije baviti se djecom, karijerom, snimanjima, a da se pritom dobro osjeća cijeli dan.

Njezina prehrana uglavnom je biljna, organska, a prije nekoliko godina potpuno je izbacila alkohol. Promjena prehrane pomogla joj je nositi se s tjeskobom. Pritom se uvijek pridržava iste dnevne rutine: budi se oko 5 sati ujutro, prošeta psa, prakticira meditaciju i vježba jiu-jitsu. Ima i svog trenera te borilačke vještine, privlačnog Joaquima Valentea, s kojim je povezuju od 2021. godine, ali to manekenka nikad nije potvrdila.

Kad odradi svoj jutarnji program, spremna je za dan pred njom tijekom kojeg jede u skladu sa svojim načinom prehrane. O kakvim je jelima riječ i kako u praksi izgledaju njezini savjeti o zdravijem načina života, napisala je u knjizi "Nourish: Simple Recipes to Empower Your Body & Feed Your Soul" koja izlazi 26. ožujka. Svoj literarni lifestyle prvijenac "Lessons: My Path to a Meaningful Life" napisala je 2018. godine, a ubrzo je postao i bestseller.

Linker
26. travanj 2024 20:32