SUPERMODEL

Cindy Crawford: "Padala sam u nesvijest od gladi, a Oprah Winfrey me tretirala kao stvar"

Slavna manekenka smatra da ju je slavna voditeljica ponizila kad je prvi put gostovala u njezinoj emisiji.

"Prema meni se pred kamerama ponašala kao da sam stvar ili dijete, a ne odrasla osoba. Rekla mi je da ustanem i ‘pokažem publici to tijelo, o kojem svi pričaju‘. Imala sam dvadeset godina i nisam se znala izboriti za sebe", ispričala je 57-godišnja manekenka Cindy Crawford u dokumentarcu "Supermodeli" na Apple TV+, o kojem već tjednima bruji čitav modni svijet. U njemu su slavna manekenka i njezine kolegice Naomi Campbell, Linda Evangelista i Christy Turlington ispričale neke prilično zanimljive, ali i šokantne detalje iz svojih megauspješnih karijera.

Cindy Crawford prozvala je Oprah Winfrey zbog njihovog intervjua iz 1986. godine, u kojem je poznata TV voditeljica zamolila tada 20-godišnju manekenku da ustane i pokaže svoje savršeno tijelo na nacionalnoj televiziji. Cindy je u emisiji gostovala sa svojim "šefom", predstavnikom Elite Modeling Agency, Johnom Casablancasom, koji je ponosno predstavljao TV publici svoju najnoviju "akviziciju".

image
RAW IMAGE LTD/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA RAW IMAGE LTD/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

U isječku prikazanom u dokumentarcu, čuje se kako Oprah predstavlja mladu manekenku, a onda govori: "Je li oduvijek imala ovakvo tijelo? Ustani samo trenutak, ovo je ono što ja zovem TIJELO!".

"Osjećala sam se kao pokretnina ili dijete. Željeli su me vidjeti, ali ne i čuti. Od mene su očekivali da pokažem tijelo kako bih dokazala da sam vrijedna pažnje. U tom trenutku to nisam prepoznala, no iz današnje perspektive, kad se sjetim tog dana i događaja pomislim: To stvarno nije bilo u redu. Posebno od Oprah!", ispričala je Cindy, koja je u dokumentarcu otkrila kako je na snimanjima često padala u nesvijest od gladi.

Linker
25. travanj 2024 02:17