Christina Ricci ne pristaje na ucjene

 AFF-USA/SHUTTERSTOCK
Ne da joj mira

Christina Ricci ponovno je zaratila s bivšim suprugom na sudu

Filmski producent James Heerdegen brani joj da njihovog sina Freddieja odvede na snimanje filma u New York u zamjenu za suglasnost, traži sitničave ustupke.

Filmski producent James Heerdegen brani joj da njihovog sina Freddieja odvede na snimanje filma u New York u zamjenu za suglasnost, traži sitničave ustupke.

Još jedan holivudski razvod prerastao je u ogorčeno raščišćavanje posljedica toksičnog odnosa na sudu, sitničavo pisanje podnesaka i osvetoljubive pokušaje psihičke destabilizacije bivšeg partnera. Ovaj put se na meti bivšeg partnera našla holivudska glumica, Christina Ricci (43), zvijezda Netflixove serije "Wednesday".

Iznervirana ponašanjem bivšeg, filmskog producenta Jamesa Heerdegena (44), ovih dana podnijela je zahtjev za hitno saslušanje na sudu nakon što je on odbio pustiti njihovog sina da otputuje s njom u New York, na snimanje filma. Radi se o otprije dogovorenom angažmanu, a kako su nakon burnog razvoda 2020. podijelili skrbništvo nad osmogodišnjim sinom Freddiejem, Heerdegen koristi svaku priliku da joj preko djeteta zagorča život.

Najprije je pristao da dječak otputuje s majkom u New York, a potom se predomislio: htio bi da taj "problem" i još neke "sitnice" riješe na ročištu zakazanom ovaj tjedan. Glumica tvrdi da Heerdegen želi izmusti razne ustupke u zamjenu za suglasnost, na što iz principa ne želi pristati. Kako stoji u sudskim dokumentima do kojih je došao Page Six, traži od suda da prisili Heerdegena da dopusti njihovom sinu putovanje u New York. U njezinom podnesku ističe se bojazan da bi se nepredvidivo ponašanje bivšeg moglo negativno odraziti na njezinu karijeru.

image

S bivšim suprugom 2014., na losangeleškoj zračnoj luci

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Jimmyjevo ponašanje namjerno me tjera da nepotrebno plaćam odvjetničke troškove i moglo bi utjecati na moje zaposlenje i profesionalni ugled", stoji u dokumentu. Priložila je i screenshot tekstualne poruke bivšeg: odgovor na njenu molbu da pusti njihovog sina otputovati s njom u New York.

"Nemam problema s tim da ode s tobom u NYC na nekoliko dana. Ali imamo nekoliko neriješenih problema na sudu u srijedu i najbolje je da to tada riješimo."

Zabrinuta mama ima dogovorene poslovne obaveze i ne može ih odgoditi samo zato što njezin bivši zlorabi pravni manevarski prostor da joj zakomplicira život. To ju je navelo podnijeti hitan zahtjev sudu da riješe problem što je prije moguće, zbog "bojazni da bi Jimmy mogao prekršiti dogovor" sklopljen 2020., kada su podijelili skrbništvo nad sinom; tada su se složili da jedno drugome neće stvarati probleme oko suglasnosti za putovanja s dječakom. Njezini odvjetnici u međuvremenu su poslali producentu mail s prijedlogom detaljnog sporazuma o putovanjima ne bi li jednom za svagda riješili problem, no njegov odgovor glasi: "Zapravo ne. Vaša klijentica emocionalno zlostavlja našeg sina. O tome ćemo razgovarati na ročištu."

Zabrinuta majka moli sud da se umiješa jer producent minira njen svaki pokušaj postići obostrano prihvatljiv dogovor.

"Jimmyjevo odbijanje izaziva moju zabrinutost jer je očito bio osvetoljubiv i osvetnički raspoložen kada je odbio moj zahtjev za putovanjem sa sinom. Čini se da je Jimmy više usredotočen na uznemiravanje i kažnjavanje mene nego na najbolje interese našeg sina," napisala je.

image

S drugim suprugom, frizerom Markom Hamptonom na premijeri serije ‘Wednesday‘

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Čini se da joj se bivši suprug osvećuje zbog njenog zahtjeva za razvod, podnesenog u srpnju 2020. Navela je, naime, da ju je Heerdegen psihički i fizički maltretirao tijekom njihovog sedmogodišnjeg braka. Zbog toga je u siječnju 2021. zatražila i zabranu prilaska, što joj je sud odobrio. Na sudu je rekla da ju je bivši godinama fizički napadao i ponižavao, čak i pred njihovim sinom, a maltretiranje je počelo 2013., kada je ostala trudna. Osim toga, otkrila je i da noćima nije mogla spavati zbog prijetnji njezina supruga koji ju je redovito stiskao za zapešća i naguravao je.

"Ne mogu govoriti u ime svih, ali trebalo mi je dosta vremena da sama sebi priznam što se događa, kako bi se to trebalo zvati. Poricanje je vrlo snažno. Naravno, ne želite prihvatiti da se događa najgora moguća stvar i da ste se doveli u tu situaciju. Trebalo mi je jako dugo da to shvatim", ispričala je Ricci te poručila svim ženama koje trpe sličnu situaciju da je jedini izbor promijeniti svoj život, oduprijeti se i spasiti.

Glumica je danas u sretnom braku sa svojim bivšim frizerom, Britancem Markom Hamptonom (39). Za drugog supruga udala se u listopadu 2021., a samo dva mjeseca kasnije, na svijet je došla njihova kćer Cleo. Poslije braka sa zlostavljačem, Christina Ricci usmjerila je život u pozitivnom pravcu. Neće dopustiti da joj osvetoljubiv, bivši suprug ugrozi najvrednije što ima: zatreba li, ponovno će s njim zaratiti na sudu.

Linker
28. travanj 2024 03:11