Sasvim iskreno

Christian Bale: ‘Mi ostali dobivamo samo uloge koje DiCaprio odbije‘

Glumac tvrdi da se svaka muška glavna uloga u Hollywoodu prvo ponudi DiCapriju, a tek ako je on odbije, traže se drugi glumci.

Christian Bale tvrdi da njegov kolega Leonardo DiCaprio dobije prvu ponudu svake glavne muške uloge u Hollywoodu. U velikom intervjuu za GQ Bale se otvorio o tome kako stvari funkcioniraju u svijetu filma, a svojom je iskrenošću iznenadio. Ovaj 48-godišnji glumac ostvario je impresivnu karijeru zahvaljujući impresivnim ulogama koje je pažljivo birao. Sada je otkrio da je na njih ‘najzaslužniji‘ Leo - jer ih je odbio!

"Do današnjeg dana, svaku ulogu koju netko dobije, to se dogodilo samo zato što ju je on prvo odbio", kaže Bale.

Glumac je dodao da svi glumci u sličnoj dobi kao 47-godišnja zvijezda "Titanika" upravo njemu duguju svoje karijere. "Pretpostavljam da gotovo svi slične dobi kao njegova u Hollywoodu, duguju karijere tome što je on odbio projekte u kojima su onda oni sudjelovali", tvrdi Bale.

image

Christian Bale i supruga Sibi Blazic

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Nema veze što ti itko kaže. Nema veze koliko ste dobri s redateljima. Svi ti ljudi s kojima sam radio više puta, svi su oni tu ulogu ponudili prvo njemu", kazao je glumac iz Engleske.

"Jedan mi je čovjek to zapravo i rekao. Dakle, hvala ti Leo, jer doslovno, on dobije na biranje sve što radi. I dobro za njega jer je fenomenalan", iskren je Christian Bale.

Na ovu temu su došli nakon što je novinar Zach Baron spomenuo kako su i Christian i Leo karijere započeli još kao djeca - a 10 mjeseci mlađi DiCaprio bio je prvi izbor za ulogu u kultnom filmu "Američki psiho" iz 2000. Iako je na kraju Bale odglumio Patricka Batemana - investicijskog bankara u New Yorku, koji se navečer pretvara u serijskog ubojicu.

image

Leonardo DiCaprio navodno dobije prvi ponudu za svaku mušku ulogu

IMAGE PRESS AGENCY NURPHOTO VIA AFP

Zatim je Bale istaknuo da se ne radi samo o njemu, nego da se svaka holivudska glavna uloga za muškarce prvo ponudi DiCapriju.

Na pitanje shvaća li takvu situaciju osobno, Bale je dao vrlo staložen odgovor. "Ne. Znate li koliko sam zahvalan da uopće išta dobijem? Mislim, ne mogu raditi ono što on radi. A ne bih htio ni takvu izloženost javnosti, kakvu on ima", kazao je Christian Bale i zatim pohvalio Lea, da on sve radi veličanstveno.

Linker
25. travanj 2024 04:55