Iznimke u svemu

Anja Šovagović i Dragan Despot: Filmska ljubavna priča koja traje gotovo četiri desetljeća

Glumački bračni par proslavio je 37. godišnjicu braka sklopljenog poslije četiri dana veze jer im je toliko bilo dovoljno da shvate da su srodne duše.

Kako bi suprugu Draganu Despotu, nacionalnom prvaku Drame HNK u Zagrebu više u šali nego u zbilji pokazala da nije zaboravila njihov dan, istaknuta dramska umjetnica Anja Šovagović Despot oglasila se na društvenim mrežama. Uz fotografiju s mužem sa zagrebačke premijere filma "Bosanski lonac", sažeto je napisala: "Fakat, dobri smo!" Time je kratko komentirala odnos s muškarcem i umjetnikom koji je očito njena srodna duša.

Stvar je u tome da su se upoznali 1978., na Dubrovačkim ljetnim igrama. Anja je imala samo petnaest godina, a Dragan 22 kada su se prvi put ugledal. Nekoliko godina poslije, kazalište ih je ponovno spojilo u Dubrovniku: vjenčali su se u tajnosti poslije četiri dana veze, 11. listopada 1986. u zagrebačkoj Crkvi sv. Marka, i ostali zajedno do danas. Nije poznato kako je na vijest o iznenadnom vjenčanju reagirao Anjin otac, glumačka legenda Fabijan Šovagović, kada su mu rekli. Navodno nije bio presretan (impulzivnom) odlukom mladog para, no vrlo brzo pokazalo se da je njegova kći, koja je tada bila na drugoj godini Akademije za kazalište, film i televiziju, izabrala pravog. Dobili su danas 31-godišnju kćer Anu i sina Josipa, kojem je danas 26 godina, a 2011. obnovili su bračne zavjete. Štošta su proživjeli i preživjeli tijekom braka, između ostalog i zagrebački potres u kojem je teško stradao njihov dom.

image

Glumački par u svibnju 2020., u Zagrebu

DAVOR MATOTA CROPIX

"Adio, dome jedini, doći ćemo sigurno opet, ne plačemo, samo smo malo pukli", poručila je glumica u ožujku 2020. i u video snimci pokazala svojim pratiteljima na Instagramu štetu koja je nastala kod nje. U međuvremenu su zajedno "pregrmjerli" i taj izazov.

Iako mnogi smatraju da je za dugotrajan brak potrebna višegodišnja veza, glumački par je primjer da sjediti srce do kraja života, njihov "recept" za sreću.

Linker
20. travanj 2024 06:29