promo

Vinogradi, dvorac i degustacije vrhunskih proizvoda su samo od nekih razloga zašto se zaputiti na ovo istarsko imanje

Spektakularno imanje Belaj sa centralnim objektom, dvorcem okruženim savršeno održavanim vinogradima, jedinstveno je mjesto u istri. Vinarstvo je utkano u svaki djelić bogate povijesti jer se naime radi o jedinom imanju u Hrvatskoj gdje su vinarstvo i dvorac nastali, te se zajedno razvijaju već preko 5 stoljeća.

image

promo

Na samom imanju djeluju dvije vinarije, Dvorac Belaj i Podrum Belaj sa širokim spektrom mogućnosti za ljubitelje vina. Posebnost vinarije Dvorac Belaj je da ima sve uvjete da se može zvati château, sto znači da proizvodnja vina dolazi isključivo od grožđa iz povijesnog vinograda oko dvorca, a na samom posjedu se vrši i prerada te odležavanje vina. Poseban terroir i jugozapadni smjer, klima istočne Istre te nasadi vinove loze iz 60-ih godina prošlog stoljeća daju preduvjete koje s prepoznatljivom stilistikom na imanju pretvaraju u vino sa potpisom Dvorac Belaj. Vina Dvorac Belaj osvojila su zlatne i srebrne nagrade na najvažnijim domaćim i svjetskim natjecanjima, poput Decantera i Vinistre, opravdavajući predanost izvrsnosti uz poštivanje lokalnih tradicija.

image

promo
image

promo

Prvi zapis o Belaju pojavljuje se već u 11.stoljeću, dok je dvorac, u obliku koji je zadržao do danas, 1575.godine utemeljila plemićka obitelj Barbo, a tek kasnije, u 19.stoljeću, sagrađena su još dva aneksa. Jedinstvena pozicija i impozantna veličina, kroz povijest su učinili Belaj važnom točkom za ukupnu administraciju kraja, a danas je to registrirana povijesna baština Hrvatske koja privlači zaljubljenike u povijest, prirodu, kao i ljubitelje istarskog vina i kuhinje.

image
promo

Dok turcizam belaj označava nevolju, imanje Belaj posjetiteljima pruža upravo suprotno, oazu potpunog mira i ljepote na vratima Istre. Veličanstven pogled na zelene padine okupane zlatnim sunčanim tonovima učinile su imanje Belaj popularnim odabirom za proslave najbitnijih (i najfotogeničnijih) trenutaka u životu. Idealna je to kulisa za one koje posebne životne trenutke žele proslaviti izvan gradske vreve, istovremeno okruženi povijesti i prirodom, ali i one koji žele bar na kratko pobjeći od svakodnevice i opustiti se šetajući vinogradima, otkrivajući dvorac, te degustirajući izvrsne istarske specijalitete uz vina Belaj.

image
promo
image

promo

Posebnost pristupa cijelog tima je u posvećenosti svakom gostu i mogućnosti prilagodbe potrebama i željama. Upravo iz tog razloga Belaj je već godinama domaćin ekskluzivnih evenata, ali i intimnih druženja krojenih po mjeri korisnika. Limitiran broj slobodnih termina rezultat je upravo vizije Belaja kao skrivenog bisera i mjesta koje se svakom gostu može potpuno posvetiti, odajući time poštovanje povijesti, kao i održivosti imanja.

Linker
01. svibanj 2024 10:50