Vrijeme za promjene

Ovo su jasni znakovi da trebate promijeniti posao

Kad postanete svjesni da je vrijeme za odlazak, odredite si prioritete po kojima ćete tražiti novi posao i u kojem ga roku želite naći.

Malo je onih koji su odluku o promjeni posla donijeli preko noći, češće se događa da do nje dovode životne i radne okolnosti koje se potpuno prirodno, mijenjaju s vremenom.

Iako ćete često ćuti da se nemate razloga žaliti ako imate bilo kakav posao, jer bolje ikakav posao nego nikakav, takvo razmišljanje nije dobro.

Magazin Forbes objavio je razloge zbog kojih biste trebali promijeniti posao, odnosno na koji način i kada se treba upustiti u to te na čemu biste trebali temeljiti svoju odluku o promjeni.

Sara Sutton Fell, CEO portala za traženje poslova "Flex Jobs" i Lynn Taylor, autorica knjiga "Tame Your Terrible Office Tyrant", "How to Manage Childish Boss Behavior" i "Thrive in Your Job" te stručnjakinja na područja rada, tvrde da postoji 14 znakova koji pokazuju da je vrijeme za promjenu posla.

image

Nemojte davati otkaz na postojećem radnom mjestu dok ne pronađete novi posao

DEPOSITPHOTOS

1. Svakog jutra ste očajni jer morate na posao.

2. Nedostaje vam entuzijazma.

3. Osjećate da kompanija polako tone.

4. Ne odgovaraju vam niti vaši kolege niti nadređeni.

5. Neprestano ste pod stresom, razmišljate negativno i nesretni ste.

6. Stres zbog posla utječe na vaše zdravlje.

7. Ne uklapate se u politiku kompanije te ne vjerujete u kompaniju

8. Sve ste lošiji u poslu.

image

Malo je onih koji su odluku o promjeni posla donijeli preko noći, češće se događa da do nje dovode životne i radne okolnosti koje se mijenjaju s vremenom

DEPOSITPHOTOS

9. Nemate dobru ravnotežu između posla i privatnog života.

10. Zanemaruju se vaše sposobnosti.

11. Vaše poslovne obaveze su se povećale ili promijenile, no plaća se nije povećala.

12. Vaše se ideje ne uzimaju u obzir.

13. Stagnirate i dosađujete se na poslu.

14. Izloženi ste verbalnom i seksualnom zlostavljanju ili ste svjesni drugih ilegalnih aktivnosti.

Iako vam je možda svega toliko dosta da biste već sutra dali otkaz, Forbes savjetuje da ne dajete otkaz na postojećem radnom mjestu dok ne pronađete novi posao. Kad postanete svjesni da je vrijeme za odlazak, odredite si prioritete po kojima ćete tražiti novi posao i u kojem ga roku želite naći.

01 - Modified: 2022-08-11 11:30:00 - Feat.: 0 - Title: Ove stvari je bolje ne otkrivati! Tanka je granica privatnog i poslovnog, ali postoji! 02 - Modified: 2022-09-05 12:46:40 - Feat.: 0 - Title: Osam savjeta kako pregovarati za veću plaću
01 - Modified: 2022-08-11 11:30:00 - Feat.: 0 - Title: Ove stvari je bolje ne otkrivati! Tanka je granica privatnog i poslovnog, ali postoji! 02 - Modified: 2022-09-05 12:46:40 - Feat.: 0 - Title: Osam savjeta kako pregovarati za veću plaću
Linker
06. rujan 2022 13:33