Foto: Getty Images/ Profimedia
GLORIAIN

Trendovi u kosi: novi val minivala

Spiralne kovrče iz 80-ih vratile su se u velikom stilu pa moderne djevojke ravnu kosu pretvaraju u grivu biljnim tretmanima i tankim uvijačima, a njeguju keratinskim preparatima.

Činilo se da je trajna ondulacija prošlost. No – ako je suditi po svjetskim modnim revijama – spiralne su kovrče opet u trendu. Popularni uvojci bili su hit frizura osamdesetih i devedesetih, a mogu se postići uvijačima i sredstvima za stiliziranje. Ali za trajniji efekt kosu treba tretirati kemijskim sredstvima. Ipak, zahvaljujući razvoju tehnologije danas se koriste proizvodi s manjim udjelom trioglikola i bez amonijaka pa sam proces više nije neugodnog mirisa, a blažim i ‘sigurnijim’ kemikalijama dodaju se keratin, biljni ekstrakti ili svileni proteini kako bi se struktura vlasi što manje oštetila.

Minival je dobro rješenje za one kojima nedostaje volumena, ali ga trebaju izbjegavati žene s tankom i obojenom kosom. Iako su današnje trajne jednostavne za održavanje te je dovoljno kosu prosušiti ručnikom, njezi treba posvetiti nešto više pažnje. Poželjno je koristiti regeneratore i maglice koji se ne ispiru te redovito nanositi masku bogatu aminokiselinama i proteinima kako bi se nadoknadio izgubljeni keratin.

Napisala: Nikolina Šubašić

Linker
20. travanj 2024 04:00