Samo u novoj Gloriji

Ekskluzivno! Privatni svijet Tomislava Tomaševića: Supruga Iva najveća mu je podrška, uskoro slave važan datum

Tomislav Tomašević opisuje put od ekološkog aktivista do favorita za zagrebačkog gradonačelnika te otkriva kako je izgledalo njegovo vjenčanje s instruktoricom joge Ivom Mertić, s kojom je kao strastveni planinar, putnik i snowboarder obišao najudaljenije svjetske vrhove.

- Kad smo Tomislava Tomaševića (39) upitali kakav mu je u posljednje vrijeme dnevni ritam, zagonetno se nasmiješio kao da ne zna otkud bi krenuo s nabrajanjem. A da se to doista ne može sažeti u jednoj rečenici postalo nam je jasno nakon što je rekao da mu radni dan u prosjeku traje od osam ujutro do jedan. - Jedan u noći - pojasnila je njegova supruga Iva Mertić Tomašević (40), instruktorica joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike, s kojom će 19. svibnja proslaviti pet godina braka.

Samo za magazin Gloria Tomašević daje ekskluzivan uvid u svoj privatni život, koji već godinama dijeli sa samozatajnom profesoricom Ivom. Par sklon avanturizmu spreman je na najveću avanturu - Tomislavov izgledni gradonačelnički mandat.

image
Vedran Peteh/CROPIX

U njegovu popularnost među građanima Zagreba uvjerio se i Damir Leljak

Premda je Tomislav Tomašević i na dan našeg razgovora obilazio četvrti u sklopu kampanje za gradonačelnika Zagreba, pronašao je vremena da smireno, iskreno i otvoreno ispriča mnoge zanimljivosti iz svog profesionalnog i privatnog života. A za nekoga tko još nema ni četrdeset godina proživio je doista mnogo, što ni ne čudi s obzirom na to da je već kao tinejdžer postao društveno aktivan. Dok smo razgovarali uz čašu crnog vina otkrio nam je i kako je upoznao suprugu Ivu, s kojom je tijekom fotografiranja prošetao kvartom, a koliko je omiljen vidjelo se i po prolaznicima koji su ga pozdravljali i željeli se s njim uslikati.

Biti društveno koristan - vrijednost je koje se Tomašević želi držati kroz svoje javno djelovanje. Napraviti razliku za društvo oko nas - plemenita je nit vodilja koja nas vodi u svakodnevnom radu. Naša glavna urednica Alenka Ostrihon ponosna je što se i Gloria sve više bavi životima i problemima stvarnih ljudi.

- Svatko ima svoju viziju sreće: nekoga će razveseliti sunčano vrijeme, drugog dobar shopping, a treći će, poput holivudske glumice Julije Roberts, doživjeti nalet serotonina uz inteligentni humor i pogled na zalazak sunca. Što se mene tiče, razlog za pozitivu pronašla sam u ovotjednim društveno odgovornim temama. Ponosna sam što se Gloria sve više bavi životima i problemima stvarnih ljudi - od zaštite najmlađih, što je bila tema našeg panela "Dijete je najvažnije", pa do predstavljanja ravnatelja istarskih škola koji su se pridružili (i dalje sramežljivom) pokretu za besplatne ženske higijenske potrepštine. Nadam se da ove priče neće ostati tek mrtvo slovo na papiru. Jer cilj nam je zajednički - učiniti vlastitu okolinu boljim mjestom za život. I u tome pronaći komadić vlastite sreće.

image
Privatni album

Razloga za sreću ima i naša poznata novinarka Marija Pajić, koja je sve o svom dirljivom projektu otkrila je Željki Stanković

- Čak i kada je trudnoća uredna, teško je odagnati misli 'hoće li sve biti u redu', a zamislite kako je tek kada 120 dana ležiš u bolnici zbog komplikacija i ne znaš kakav će biti ishod - iskreno nam je ispričala novinarka Marija Pajić koja je svog sina Ivu rodila mjesec dana prije termina, kada je težio samo 1600 grama. Strahovi koje sam i sama proživjela kada sam u 37. tjednu rodila sina kasnije su se pokazali neopravdanima, ali su podsjetnik na situacije koje uzimamo zdravo za gotovo. Moć zahvalnosti osvijestila je i Marija koja je sinu posvetila slikovnicu ‘Kapetan Ivo u lovu na dugu’ gdje kapetan traga za dugom, ne shvaćajući da je ona zapravo nedostižna i zaboravlja da je ono najvažnije, što ima čitavo vrijeme, ispred njega.

image
Privatni album

Ponosan može biti i naš novinar Josip Jurčić, jedini hrvatski predstavnik medija koji se našao među odabranom ekipom koja je dodjelu Oscara pratila u Akademijinom press centru

Dobra je vijest što sam prvi put u životu, kao jedini novinar iz Hrvatske, bio među odabranim svjetskim novinarima koji su pratili dodjelu Oscara u službenom Akademijinom press centru. Loša je vijest što se to dogodilo u pandemijskoj godini kada službeni press centar nije bio prostorija u Dolby Theatreu u Los Angelesu, već virtualna Zoom soba u koju su se novinari iz cijelog svijeta, od AP-a i Reutersa preko New Yorka Timesa i Guardiana do Voguea i Glorije, uključivali iz svojih dnevnih boravaka kako bi razgovarali sa slavodobitnicima.

image
Gloria produkcija

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • DOLORES MIHELIĆ MALBAŠIĆ, MARGARETA GUMILAR I FILIP ZORIČIĆ Istarski pokret za žene
  • ANDREA AGNELLI Skandali i u poslu i u privatnom životu
  • JULIA ROBERTS Recept za sreću u pandemiji
  • MODA Ikona stila: Heidi Klum
  • IVONA ERCEGOVIĆ Luksuzne kućice na drvetu
  • KUHINJA: JOZEFINA BIRINDŽIĆ Sve isprobavam, a najbolje ponavljam
  • PUTOVANJE: SMILJANA ŠTRBAC Proljetni skijaški provod u St. Moritzu
  • FELJTON: AMY ADAMS Samozatajna holivudska zvijezda
Linker
06. ožujak 2024 00:48