ovo ljeto

Glazbena, modna i glumačka ikona Grace Jones prvi put stiže u Zagreb

Glazbena ikona imat će svoj premijerni koncert u hrvatskoj metropoli 4. srpnja 2024. na zagrebačkoj Šalati.

Izgleda da se u Hrvatskoj nastavlja trend dolaska poznatih stranih izvođača, a ove godine uživat ćemo u odličnim nastupima Stinga, Avril Lavigne, Eda Sheerana, Lennyja Kravitza i Due Lipe. Upravo je potvrđeno kako 4. srpnja na zagrabačku Šalatu stiže glazbena ikona Grace Jones. Veliki samostalni open air koncert u središtu Zagreba bit će prilika čuti presjek karijere ove neponovljive ikone. Prodaja ulaznica kreće 31. siječnja u 10 sati, a prva cijena će biti 59 eura. Nakon isteka early bird kontingenta, cijena ulaznica se penje na 64 eura.

image
ANDREA KLARIN

Sedamdesetpetogodišnja autorica, glumica pjevačica, glazbenica i model jamajkanskog podrijetla u dugogodišnjoj karijeri koja se proteže već skoro četiri desetljeća, objavila je albume "Fame", "Muse", "Warm Leatherette" i "Nightclubbing". Neki od njezinih najpoznatijih singlova su "Private Life", "Pull Up to the Bumper", "I‘ve Seen That Face Before" i "Slave to the Rhythm", kojima je poharala glazbene ljestvice.

image
BRIAN J RITCHIE/SHUTTERSTOCK

Od karijere modela s kojom je počela 70-ih do ikone Studija 54, Grace Jones je ostala poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementirala mjesto u pop kulturi. Također se ostvarila i u glumačkim vodama. Mnogi je pamte iz filmovima "Vamp", "Conan razarač" i u James Bond franšizi "Pogled na ubojstvo". Glazbeni kanal VH1 uvrstio ju je na popis 100 najvažnijih žena rock ‘n‘ rolla, a Billboard ju je postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Grace je još od početka karijere bila muza brojnim fotografima, a do danas je to ostala i brojim glazbenicima i umjetnicima poput Lady Gage, Rihanne, Lorde, Róisín Murphy kao i Nile Rodgers.

Kada je 1989. godine objavila svoj deveti album "Bulletproof Heart", malo tko je mogao očekivati da će do sljedećeg nosača zvuka proći gotovo dvadeset godina. Ipak, odlučila se vratiti i 2008. godine objavila deseti studijski album "Hurricane" i otada nije prestala nastupati na pozornicama. Na sceni je jednako originalna kao i na početku karijere, a koncerti joj i danas uključuju originalnu kostimografiju te pršte od energije i provokativnosti.

image

Osim što je pjevačica, Grace Jones se ostvarila i glumačkim vodama

JOHN BARRETT/PHOTOLINK/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Ulaznice za koncert legendarne Grace Jones mogu se kupiti online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Linker
19. travanj 2024 08:24