KULTURNA DOGAĐANJA

Drniš ovog ljeta okuplja sjajnu glumačku postavu na još jednom kazališnom festivalu

GOODfest u Drnišu okuplja zaljubljenike u umjetnost, glazbu, kazalište i hranu, a ove godine održat će se od 21. do 25. srpnja

Neizostavna stanica ovog ljeta za sve ljubitelje kazališta bit će Grad Drniš u kojemu se ponovno okupljaju poznata imena hrvatskog glumišta jer sprema se pet dana ispunjenih kreativnošću i energijom na festivalu koji će oduševiti ljubitelje kazališne umjetnosti. Ovaj festival, u organizaciji Kazališta Moruzgva i Turističke zajednice Grada Drniša, već dvije godine za redom privlači pažnju posjetitelja Drniša, ali i okolice.

image
MARIO SUCIC

Prošlogodišnje izdanje GOODfesta osvojilo je nagradu Simply the Best u kategoriji manifestacije, a koju dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Ovogodišnji program sastojat će se od pet kazališnih predstava, glazbenog programa i umjetničko-edukativnih radionica za djecu. Također, ove godine dodane su nova bina i tribina što znači da će festival moći primiti još više posjetitelja. U program je uvršten još jedan novitet, GOODfest FUN RUN, utrka na 5,4 km. Festival je otvorenog karaktera, odnosno ulaz je besplatan za sve.

image
MARIO SUCIC

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom „Tvorničke postavke“, a u kojoj vodeće uloge imaju Ana Begić Tahiri i Iva Jerković. 22. srpnja pozornicu preuzima B GLAD produkcija s predstavom „4 poze, sretan svršetak“, redatelja Igora Barberića. Treći dan na scenu stupa Mala scena, odnosno „Huligan“ redatelja Paška Vukasovića, u izvedbi Matije Šakoronje. Također će biti prikazana i komedija Teatra EXIT - „Fešta“, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. Festival će zatvoriti Teatrin Grdelin s monodramom „Moj slučaj“, koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno će ju i izvesti Boris Svrtan.

image
MARIO SUCIC
image
MARIO SUCIC

Za glazbeni program GOODfesta zaduženi su drniški rock bendovi, pa tako na dan otvorenja nastupaju Travelin‘, 22. i 23. srpnja na pozornicu dolaze Morlaq i Moonlight koji su nastupali i prošle godine. Četvrti dan sve posjetitelje zabavljat će Lazy Tones, a festival će svojim nastupom zatvoriti bend Vinyl.

Linker
23. travanj 2024 02:13