PROMO
German Innovation Award 2020.

Uspjeh domaćih stručnjaka: Aplikacija zagrebačkog Q-a osvojila njemačku nagradu za inovaciju

Nagrađena je revolucionarna medicinska aplikacija ‘medi vision‘ bit će dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj domaća kompanija Q i medi zajednički rade već godinama.

Nagrađena je revolucionarna medicinska aplikacija ‘medi vision‘ bit će dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj domaća kompanija Q i medi zajednički rade već godinama.

Aplikacija koju je izradila IT tvrtka Q iz Zagreba za njemačku kompaniju medi osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju, German Innovation Award 2020. Riječ je o revolucionarnoj medicinskoj aplikaciji "medi vision“ koja će biti dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je medi prisutan, a na kojoj Q i medi zajednički rade već godinama.

Tvrtka medi sa sjedištem u njemačkom Bayreuthu jedan je od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala, trenutno zapošljava više od 2700 ljudi, te je vjeran partner Q-a u razvoju visoko inovativnih medicinsko-tehnoloških rješenja. Suradnja na aplikaciji „medi vision“ odvijala se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do razvoja i održavanja aplikacije.

Jedna od najboljih tvrtki na svijetu

"Medi vision“ je digitalni alat koji omogućava brza i precizna mjerenja pomoću 3D modela i tako olakšava izbor medicinskih pomagala.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a uskoro će se naći i u drugim dijelovima Europe na kojima medi posluje, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije.

Ova inovacija tako će brojnim pacijentima diljem svijeta pomoći u bržem oporavku.

image
Filip Ljubić, izvršni direktor tvrtke Q.
ZARKO BASIC/PIXSELL (PROMO)

"Jako smo ponosni na našeg klijenta koji je dobio čak dvije nagrade na German Innovation Award 2020., od kojih je jednu nagradu osvojio za aplikaciju na kojoj je radio upravo naš tim u Zagrebu. Njemačko vijeće za dizajn koje je medi visionu dodijelilo nagradu najviše je bilo oduševljeno time što aplikacija može skenirati dio tijela, a zatim i izraditi 3D model kojeg korisnik može okretati u virtualnom prostoru“, pojasnio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Njemačko priznanje samo je jedan od velikih uspjeha hrvatskog Q-a ove godine. U 2020. Q je ostvario najveće prihode do sada, 9 od 10 njegovih klijenata su lideri u svojim industrijama, s 10 od 10 najvećih klijenata radi direktno sa sjedištem, a proglašen je i jednom od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu. Tijekom istog razdoblja Q-ov tim je obogaćen s 55 novih osoba, a zaposlenicima je na raspolaganju i 15 dodatnih benefita.

Linker
20. svibanj 2024 01:15