IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA
NIKE DRAMA

Pogledajte trailer: Stiže film o kultnim Jordan tenisicama, glume prijatelji Affleck i Damon

Prošle je godine objavljeno kako će dugogodišnji prijatelji Ben Affleck i Matt Damon ponovno udružiti snage u filmu "Air", koji prati uspon Nikea do dominacije na tržištu sportskom obućom kroz partnerstvo s košarkaškom legendom Michaelom Jordanom sredinom 80-ih. Drama dolazi u kina 5. travnja prije svog debija na Amazon Primeu, a danas je izašao prvi službeni trailer.

"Nema ništa cool u Nikeu!", uzvikuje u traileru Marlon Wayans, koji u filmu utjelovljuje košarkaškog trenera Georgea Ravelinga. I dok je to to možda bio slučaj 1984., sve se promijenilo kada je Sonny Vaccaro, kojeg glumi Damon, nagovorio Michaela Jordana da potpiše ugovor za ekskluzivnu liniju tenisica s Nikeom.

image

Matt Damon i Viola Davis

MGM/AMAZON/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

“Ova dirljiva priča prati kockanje koje definira karijeru nekonvencionalne momčadi koja riskira sve i beskompromisnu viziju majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveći svih vremena", stoji u opisu filma.

image

Prvi Air Jordan 1 High “Chicago”

MGM/AMAZON/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Affleck, koji je također redatelj filma, igra ulogu Nikeovog suosnivača Phila Knighta, a "Air" označava njegov povratak režiji nakon "Live by Night" iz 2016. te Oscarom nagrađenog "Arga" iz 2012. godine. Ostatak zvjezdane glumačke postave uključuje Matthew Mahera, Chrisa Tuckera, Jasona Batemana te Violu Davis u ulozi Jordanove majke Deloris.

Dinamični trailer donosi scene Knightove sumnje oko potpisivanja ugovora Jordanom, tada tek zvijezdom u usponu, kao i Vaccarovu neumoljivost u pokušaju da uvjeri svoju tvrtku i Michaelove roditelje da će se posao isplatiti.

Linker
27. travanj 2024 19:29