Pedro Almodóvar, redatelj

 PROFIMEDIA, SHUTTERSTOCK/CANVA
Španjolski redatelj

Pedro Almodóvar snima prvi film na engleskom jeziku, glavne uloge povjerio je dvjema Oskarovkama

Slavni Španjolac već je 2022. trebao snimati film na engleskom jeziku "A Manual for Cleaning Women", a glavna zvijezda je trebala biti Cate Blanchett.

Slavni Španjolac već je 2022. trebao snimati film na engleskom jeziku "A Manual for Cleaning Women", a glavna zvijezda je trebala biti Cate Blanchett.

Jedan od najboljih i najuspješnijih španjolskih redatelja svih vremena Pedro Almodóvar u 75. godini svog života spreman je za novi izazov. Naime, Almodóvar koji se proslavio španjolskim filmovima svijetu poznatim pod engleskim nazivima "Pain and Glory", "The Skin I Live In", "All About My Mother" i brojnim drugim sada po prvi puta snima film na engleskom jeziku "The Room Next Door". U filmu će glavne uloge imati Oskarovke Julianne Moore i Tildi Swinton. Kako piše portal Deadline, vijest je potvrdila i Pedrova filmska produkcijska kuća.

image

Tilda Swinton jedna je od zvijezda novog filma

MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Radnja filma govori o teškom narušenom odnosu između majke i kćeri. Swinton tumači lik majke Marthe koja se nikako ne može zbližiti s kćeri, dok će Moore utjeloviti njezinu prijateljicu Ingrid koja joj pomaže popraviti njihov odnos. Martha je ratni reporter, a Ingrid je spisateljica. Film govori o prijateljstvu, smrti i seksualnom zadovoljstvu, a također i o okrutnosti ratova te kako dvije prijateljice iz različitih perspektiva - spisateljske i novinarske gledaju na to. Osim Julianne i Tilde, filmu se također pridružio i američki glumac John Turturro, kojeg pamtimo iz filmova "Big Lebowski" i "The Batman". "The Room Next Door" snimati će se u New Yorku i Madridu, a datum izlaska još nije poznat.

image

Julianne Moore glumi lik Marthe

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Almodóvar je već 2022. godine trebao snimati film na engleskom jeziku "A Manual for Cleaning Women", a glavna zvijezda filma je trebala bila Cate Blanchett. "Bila je to jako teška odluka za mene. Htio sam raditi s Cate godinama, ali nažalost ne mogu se u potpunosti posvetiti filmu", rekao je tada Pedro za Deadline.

Linker
27. travanj 2024 11:01