Bella i Pedro oduševili su gledatelje 

 PLAYSTATION PRODUCTIONS - SONY PICTURES TELEVISION - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA
nova negativka

Napokon je poznato tko će glumiti Abby u drugoj sezoni hit serije "The Last of Us"

Producenti su dugo tražili tko će utjeloviti glavnu antagonisticu druge sezone jednog od najuspješnijih projekata HBO-a.

Producenti su dugo tražili tko će utjeloviti glavnu antagonisticu druge sezone jednog od najuspješnijih projekata HBO-a.

Autori jednog od najgledanijih projekata HBO-a, "The Last of Us" nastalog prema istoimenoj, popularnoj seriji video igara, Craig Mazin i Neil Druckmann, otkrili su da su pronašli glumicu ključnog lika druge sezone, Abby. Snimanje počinje na proljeće, piše The Guardian.

image

Bella Ramsey i Pedro Pascal uskoro se vraćaju na set

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Ulogu antagonistice koja će zagorčati život glavnoj junakinji, Ellie, čiju ulogu tumači Bella Ramsey, preuzima 27- godišnja američka glumica Kaitlyn Dever koja se afirmirala ulogom Eve Baxter u sitcomu "The Last Man Standing". Gledatelji ju pamte kao najmlađu kćer bračnog para Vanesse i Mikea Baxter koja obožava oružje i postaje kadetkinja vojne akademije. Spletom okolnosti, Kaitlyn će i u drugoj sezoni "The Last of Us", postapokaliptičnoj pripovijesti u kojoj se ljudska rasa bori za preživljavanje u svijetu opustošenom parazitskom gljivicom i pretvara žrtve u kanibalistička čudovišta, tumačiti lik koji spretno barata oružjem.

image

Kaitlyn Dever dobila je ulogu Abbey u drugoj sezoni serije ‘The Last of Us‘

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Prema opisu HBO-a, radi se o "vještoj vojnikinji čiji se crno-bijeli pogled na svijet dovesti u pitanje dok traži osvetu". Naime, scenarij druge sezone prati Ellie, djevojku imunu na pošast koja je poharala svijet, nakon bijega iz bolnice u kojoj je stvaranje lijeka protiv parazitske gljivice, trebala platiti svojim životom. Među osobljem bolnice koje je Ellin pratitelj i prijatelj Joel (Pedro Pascal) morao eliminirati ne bi li ju spasio, bio je i otac Abby.

image

Bella i Pedro oduševili su gledatelje

PLAYSTATION PRODUCTIONS - SONY PICTURES TELEVISION - ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

"Naš proces castinga za drugu sezonu bio je identičan prvoj sezoni: tražimo glumce svjetske klase koji mogu utjeloviti duše likova. Ništa nam nije važnije od talenta i oduševljeni smo što se glumica poput Kaitlyn pridružila Pedru, Belli i ostatku naše obitelji", rekli su Craig Mazin i Neil Druckmann u zajedničkoj izjavi.

Izabrali su glumačku zvijezdu u usponu iza koje su već dvije nominacije za Zlatni globus, za glavne uloge u mini seriji "Unbelievable" te "Dopesick", vjeruje se da će se odlično uklopiti u složni tandem Pedra i Belle, čije pogibeljno putovanje opustjelim američkim predjelima nakon katastrofe s opakim gljivicama, ima vjerne i brojne sljedbenike. Serija je prošle godine oborila rekord gledanosti: finale prve sezone pratilo je 8.2 milijuna fanova premda mu je iste večeri konkurirao prijenos dodjele Oscara.

image

Pedro Pascal i Bella Ramsey s kolegama iz serije na premijeri u Los Angelesu u siječnju prošle godine

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Treba dodati i to da je prvu epizodu u siječnju 2023. gledalo 4.7 milijuna ljudi što znači da je do finala, u ožujku prošle godine, broj fanova udvostručen. Po mnogima, najveće zasluge za toliku popularnost pripadaju zvijezdama serije "Igra prijestolja", Pedru Pascalu i Belli Ramsey, zbog dojmljive glumačke izvedbe i činjenice da su doista kliknuli kao tim. Dodatni adut serije je fantastičan vizual. Većim dijelom snimana je u Kanadi, dok je za zastrašujuć izgled zaraženih "zombija", zaslužan Barrie Gower, četverostruki dobitnik Emmyja koji se proslavio projektima "Zmajeva kuća" i "Igra prijestolja".

image

Kaitlyn Dever 2018., s Timom Allenom u sceni serije ‘Last Man Standing‘

20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Režiju devet epizoda prve sezone "The Last of Us" potpisuje više redatelja: među njima je i poznata Jasmila Žbanić. Njena je bila šesta, ona u kojoj Joel i Ellie dolaze u izoliranu zajednicu preživjelih, usred puste prerije, gdje pronalaze Joelovog brata Tommyja. Mala utvrda i njeni stanovnici odigrat će značajnu ulogu i u drugoj sezoni, no detalje ćemo doznati tek 2025., kada na HBO-u počinje prikazivanje.

Linker
27. travanj 2024 22:48